2013-01-12 04:08:02
Φωτογραφία για Τα νέα δεδομένα για τις αγορές μας - Τι θα πληρώνουμε με κάρτα
Μας έδωσαν νέο κατάλογο αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέγουμε για να μην πληρώσουμε πρόστιμο στην εφορία.

Ενεργοποιούν τη διάταξη που ορίζει ότι αν ο επιχειρηματίας δεν κόψει απόδειξη, δεν θα τον πληρώνουμε. Προαναγγέλλουν οι ολοένα και περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται από εδώ και στο εξής μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Το μόνο που δεν ρυθμίστηκε ακόμη είναι το…που θα βρούμε λεφτά για να καταναλώσουμε.

Από αύριο Σάββατο όσοι βγούμε στα καταστήματα κανονικά θα πρέπει να δούμε μια ταμπέλα η οποία θα γράφει «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT − INVOICE)» (σ.σ ναι η ταμπέλα θα είναι δίγλωσση καθώς η ρύθμιση θα ισχύει και για τους ξένους). Το μέτρο έχει γενική εφαρμογή αλλά κατά κύριο λόγο θεσπίστηκε για τα μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια. Το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό στην πράξη, θα φανεί. Το πιο πιθανό είναι ότι θα δούμε… καυγάδες. Πάντως, συνεργεία ελέγχου της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς (ΥΠΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης ξεκινούν ελέγχους με προτεραιότητα στα εστιατόρια, καφέ, ταβέρνες και άλλους χώρους εστίασης και αναψυχής μια κι εκεί εντοπίζεται η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.


Χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προανήγγειλε μείωση της αξίας των συναλλαγών που θα πρέπει να διενεργούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού συστήματος (δηλαδή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή ακόμη και μέσω τραπεζικής επιταγής). Σήμερα, υποχρεωτικά μέσω τράπεζας διενεργούνται όλες οι συναλλαγές αξίας άνω των 1500 ευρώ. Το όριο αυτό, αναμένεται να μειωθεί στα 500 ευρώ. Είναι βέβαια ένα ζήτημα πως ακριβώς γίνεται ο έλεγχος αυτών των περιπτώσεων. Πάντως, και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται κινήσεις. Σε πρώτη φάση, προωθείται η ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών που εκδίδουν αθεώρητες αποδείξεις με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενώ σύντομα το μέτρο θα επεκταθεί και στις παραδοσιακές ταμειακές μηχανές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πολυτιμότερος ο Χίκμαν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πολυτιμότερος ο Χίκμαν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ