2013-01-12 08:33:03
Φωτογραφία για Βίλλας Αμαλίας το ανάγνωσμα
Επειδή η δράση φέρνει αντίδραση, η αυθαιρεσία επανάσταση, η τυραννία ξεσηκωμό, φαινόμενα όπως αυτό της κατάληψης της βίλλας Αμαλίας η της βίλλας Υπατίας προ καιρού είναι αναπόφευκτα .

Κανείς δεν συνηγορεί σε αυτή η παρόμοιες καταλήψεις-πλην ίσως των θερμοκέφαλων-, τίθενται όμως πολύ σοβαρά ερωτήματα που η συντεταγμένη πολιτεία που πρέπει να απαντήσει.

Ερωτήματα, όπως ποιος ευθύνεται για την ύπαρξη εκατομμυρίων ανέργων, χιλιάδων απελπισμένων, επαναστατών και αναρχικών με η χωρίς αιτία, μετέωρων ιδεολογικά πολιτών, ακραίων εκφραστών της προστασίας των ανυπεράσπιστων, επιβάλλεται να απαντηθούν τεκμηριωμένα.

Όμως οι ‘ δημοκρατικά εκλεγμένοι άρχοντες’ περί άλλα τυρβάζουν. Στις προτεραιότητές τους βρίσκονται η συγκάλυψη των ενόχων , των περιλαμβανόμενων σε λίστες, σε στικάκια, σε φλασάκια, η αλληλοκατηγορία, τα νέα επαχθή φορολογικά μέτρα, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων.


Οι αριστοτεχνικές υπόγειες διαδρομές του παράνομου χρήματος, η διάχυση των ευθυνών-δίκην αφρικανικής σκόνης-, η ανταλλαγή ‘φιλοφρονήσεων’, η δημιουργία εξωχώριων εταιρειών, προηγούνται των υποχρεώσεων, που οφείλει η πολιτεία να λάβει , για να μετριάσει τις συμφορές των υπηκόων της.

Ειδικότερα, οι δακρύβρεχτες δηλώσεις πολιτικών , συνεπικουρούμενες από εκδηλώσεις συμπάθειας των ιερωμένων, επιδεινώνουν τα υπάρχοντα προβλήματα, προσθέτοντας ηρωικά και πένθιμα εμβατήρια στο όλο δράμα.

Ελεγχόμενοι χώροι, επαρκώς εξοπλισμένοι, θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν, έστω και σχετικώς, τις ανάγκες ανέργων και αστέγων, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα.

Και οι φιλεύσπλαχνοι ποιμένες θα μπορούσαν να διαθέσουν μερικά λιτά κελιά των πολυτελών μοναστηριών σε αξιολύπητους συμπολίτες τους. Μόνο κατ αυτόν τον τρόπο θα μηδενισθούν και τα επιχειρήματα των περιθωριακών αναφορικά με την κατάληψη δημόσιων χώρων.-

ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΟΜΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ

τ. ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

http://www.briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ