2013-01-12 08:26:03
Φωτογραφία για Το ξέσπασμα του Κουράκη μετά την καταδικαστική απόφαση
Στο Εφετείο προσφεύγει ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μετά την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών, με τριετή αναστολή του από το δικαστήριο του Ηρακλείου για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Τόσο ο κ. Κουράκης, όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Περυσινάκης, (ο οποίος καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος), αλλά και ένας επιχειρηματίας του Ηρακλείου, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά άλλου επιχειρηματία για διακριτική μεταχείριση στην υπογραφή αδειών που αφορούν χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου συναθροίζεται κοινό (κινηματογράφους).

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Κουράκης ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ, με βάση τη χρήση γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια. Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον δήμαρχο Ηρακλείου ισχυριζόμενος ότι είχε συμφέρον να λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο τα συγκεκριμένα καταστήματα.


Σήμερα ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι πρόκειται να προσφύγει στο Εφετείο, «επιζητώντας την τελική δικαίωση» όπως τόνισε, όταν η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. «Θα λάμψει το φως απ' το σκοτάδι, θα λάμψει η αλήθεια από το ψέμα και στο τέλος θα επικρατήσει το καλό» είπε δήμαρχος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι σέβεται τη Δικαιοσύνη.

Ακόμη, ο κ. Κουράκης μίλησε για «πόλεμο κινηματογραφικών εταιρειών» στη μέση του οποίου βρέθηκε ο δήμος. Για το θέμα της αδειοδότησης συγκεκριμένου κινηματογράφου ανέφερε, ότι εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα πρωτοβάθμια συμβούλια θεάτρων και κινηματογράφων, στα οποία παραπέμφθηκε.

Τέλος, με αφορμή σχόλια και πληροφορίες περί έκπτωσής του από το αξίωμα, ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι δεν τίθεται ούτε θέμα έκπτωσης, ούτε αργίας, ούτε πιθανού προσκόμματος σε ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητά του, καθώς ο σχετικός νόμος του Καλλικράτη αναφέρει πως έκπτωση από το αξίωμα του δημάρχου προκύπτει μόνο όταν υπάρξει βλάβη για το Δημόσιο.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ