2013-01-12 11:45:03
Φωτογραφία για Γ. Μαυραγάνης: 686 συλλήψεις για οφειλές 1,3 δισ. ευρώ
Σε 686 συλλήψεις ατόμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.316.958.111,35 ευρώ προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία από την αρχή του 2012 έως το τέλος του τρίτου τριμήνου, δηλαδή το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2012 Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Πρόκειται για στατιστικά στοιχεία τα οποία διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών μετά από σχετικό αίτημα του προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη των ποινικών φορολογικών υποθέσεων.

Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 8 Ιανουαρίου μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Β. Κικίλια, ο οποίος είχε καλέσει το υπουργείο να τον ενημερώσει πόσοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες προς το Δημόσιο για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και πόσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί
. Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών «η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής θεσπίστηκε κατά καιρούς με διάφορες διατάξεις και εντάσσεται στο σύστημα μέτρων που λαμβάνονται για να παταχθεί μεθοδικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό». Θυμίζει, εξάλλου, ότι με το Ν. 3943/2011 προβλέφθηκε ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι διαρκές και συνεπώς συνεχές αυτόφωρο.

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει ότι από το Μάιο του 2011 αρμόδια για την καταστολή των αδικημάτων της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι η Οικονομική Αστυνομία η οποία υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ