2013-01-12 17:29:03
Φωτογραφία για Νέο μακιγιάζ, νέo κούρεμα, νέο χρώμα μαλλιών. 3 αλλαγές που κάνουν τη διαφορά και πως θα τις κάνεις σωστά
Πολύτιμες συμβουλές για εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Πολύ συχνά βρισκόμαστε στο δίλημμα να κάνουμε μικρές ή μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή μας. Αυτή η απόφαση συγκρούεται με τη στάση αλλά και την γενικότερη αίσθηση που έχουμε για το πως θα κρατήσουμε τις ισορροπίες σε σχέση με την εμφάνισή μας. Βρες τη λύση από 3 συνηθισμένες αλλαγές και πως μπορείς στη συνέχεια να τις υποστηρίξεις.

Θέλεις 1. να αλλάξεις το μακιγιάζ μετά από πρόγραμμα αδυνατίσματος

Έχασες πολλά περιτά κιλά και έχεις ανάγκη να ανανεωθείς. Συνήθως αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη όσο τουλάχιστον διαβάζεται. Η εξαφάνιση των περιττών κιλών βοηθά στη συνολική εικόνα αλλά φέρνει νέους κανόνες στο μακιγιάζ.

Νέα κίνηση:

Όταν το πρόσωπό σου ήταν πιο γεμάτο σίγουρα χρησιμοποιούσες ρουζ ή πούδρες μπρονζέ για να κόβεις γωνίες και να δείχνει πιο αδύνατο και πιο μακρύ
. Τώρα που είσαι πιο αδύνατη πρέπει να αλλάξεις την χρήση τους. Είναι πιο σωστό και πιο κολακευτικό για σένα να κάνεις αποφασιστικές κινήσεις με το ρουζ ή τη μπρονζέ πούδρα ακριβώς στο κέντρο από τα μήλα στο πρόσωπό σου αλλά και κοντά στις ρίζες των μαλλιών στο μέτωπο ώστε να προσθέσεις ζεστασιά στα χαρακτηριστικά σου. Το γεγονός ότι μειώθηκε το πάχος στο πρόσωπό σου ( και η επιδερμίδα σου δεν είναι τόσο διογκωμένη) είναι πολύ πιθανό οι ρυτίδες να γίνουν πιο εμφανείς.

Το μυστικό: Να χρησιμοποιείς πούδρα στα σημεία μόνο που έχεις πραγματική ανάγκη και απέφυγε τις υπερβολές στα σημεία που έχεις ρυτίδες. Επίσης επέλεξε φίνες φόρμουλες από make up οι οποίες είναι ελαφρά καλυπτικές, δεν αλλοιώνονται εύκολα αλλά και δεν μπαίνουν μέσα στις ρυτίδες ώστε να τις κάνουν πιο εμφανείς.

2. .... να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά

Όσο μεγαλύτερο μέρος του προσώπου είναι εκτεθειμένο τόσο περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκονται σε κοινή θέα. Κόψε μερικές άνισες αφέλειες στα πλάγια του προσώπου ώστε να τονιστούν τα ζυγωματικά και η εικόνα σου να είναι πιο ενδιαφέρουσα.

Νέες κινήσεις:

Απέφυγε τις πολύ σκούρες αποχρώσεις στο μακιγιάζ όπως το βαθύ κόκκινο, smokey μακιγιάζ και eye liner. Αντίθετα δοκίμασε μία πιο απαλή και ανοιχτόχρωμη χρωματική παλέτα όπως ρουζ σε απόχρωση ροζ όπως επίσης ίδιο κραγιόν ή λιπ γκολς. Τα μάτια σου θα τονίζονται επίσης από τα κοντά μαλλιά ή τη πιθανή φράντζα γι αυτό απόφυγε το πολύ έντονο μακιγιάζ. Επέλεξε σκιές σε βιολέ χρώμα, στην απόχρωση της λεβάντας ή κάποια απόχρωση γήινη.

3. ...να αλλάζεις το χρώμα των μαλλιών σου.

Όταν επιθυμείς μία ριζική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών όπως από καστανή να γίνεις ξανθιά το συνηθισμένο σου μακιγιάζ πρέπει απαραίτητα να αλλάξει .

Νέες κινήσεις:

Εάν έχεις βάψει τα μαλλιά σου κόκκινα , οι σκούροι κεχριμπαρί τόνοι που θα ανακλώνται με το φως θα κάνουν την επιδερμίδα σου να δείχνει σκοτεινή. Γι αυτό επέλεξε πιο ζεστές αποχρώσεις στο μακιγιάζ όπως ρουζ που να δίνει ηλιοκαμένο αποτέλεσμα, πράσινο στα βλέφαρα σαν το χρώμα που έχουν τα βρύα και γκλος ροδακινί.

Εάν ανήκεις στο κλαμπ των ξανθών απέφυγε τους σκούρους τόνους όπως δαμασκηνί κραγιόν ή κόκκινο του παλιού κρασιού. Η αντίθεση που δημιουργείται είναι πολύ έντονη. Πήγαινε σε πιο απαλά χρώματα όπως διακριτικό ροζ, ροζ γκρι στα βλέφαρα, αλλά και ροδακινί.

Αν έχεις επιλέξει πιο σκούρες αποχρώσεις στα μαλλιά τότε είναι πιθανό η επιδερμίδα σου να δείχνει ωχρή και άτονη. Για να δημιουργήσεις ισορροπία επέλεξε πιο σκουρόχρωμες αποχρώσεις στο μακιγιάζ όπως: στα χείλη ροζ καφέ γκλος ή κραγιόν και ίδιο ρουζ στα μάγουλα, στα μάτια επέλεξε σκούρο καφέ στην απόχρωση της μόκας και ανθρακί περίγραμμα με μολύβι ή eye liner.

Τέλος αν ανήκεις στην γυναίκες που επιστρέφουν τα φυσικά τους... γκρι χρώματα πρόσεξε ιδιαίτερα ώστε το πρόσωπό σου να μην δείχνει κουρασμένο. Ανέδειξε την επιδερμίδα σου επιλέγοντας φωτεινές αποχρώσεις όπως βερικοκί, ροζ αλλά και κοραλλί. Ξέχασε τα μαύρα eye liner που δείχνουν στη περίπτωσή σου πολύ σκληρά. Αντίθετα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία πιο απαλή απόχρωση όπως navy μπλε ή γκρι στην απόχρωση της πέτρας.

 Άννα-Μαρία Παπίρη

http://www.faysbook.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ