2013-01-13 06:00:04
Φωτογραφία για ΑΡΓΩ (Argo) Η ταινία που έβγαλε στη φόρα το έγκλημα του Ιράν το 1979
Το 1979, Ιρανοί επαναστάτες εισβάλλουν στην αμερικανική πρεσβεία του Ιράν και πολλοί Αμερικανοί κρατούνται ως όμηροι.

Ωστόσο, έξι καταφέρνουν να δραπετεύσουν μέχρι την επίσημη κατοικία του Πρέσβη του Καναδά και η CIA παίρνει τελικά τη διαταγή να τους βγάλει έξω από τη χώρα.

Έχοντας λίγες επιλογές, ο ειδικός στη διαφυγή Tony Mendez καταστρώνει ένα τολμηρό σχέδιο: να δημιουργήσει μία ψεύτικη καναδική ταινία με τα γυρίσματά της να πραγματοποιούνται στο Ιράν και να περάσουν λαθραία τους έξι Αμερικανούς ως το συνεργείο της ταινίας.

Ωστόσο, ο χρόνος εξαντλείται με τις ιρανικές δυνάμεις να πλησιάζουν όλο και πιο πολύ στην αλήθεια, ενώ τόσο οι ανώτεροί του Mendez όσο και ο Λευκός Οίκος φαίνεται να έχουν σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την επιχείρηση.

Ο Ben Affleck, ύστερα από το εξαιρετικό «The Town», επιστρέφει με ένα πολιτικό θρίλερ με έντονα τα στοιχεία πολέμου και διπλωματικών ραδιουργιών.

Το γεγονός πως ο Affleck καταφέρνει να φέρει εις πέρας κάθε project που αναλαμβάνει σχεδόν μέχρι κεραίας, αν μη τι άλλο δημιουργεί μια αισιοδοξία για το μέλλον της έννοιας της σκηνοθετικής καρέκλας, που φαίνεται ότι δεν θα "αδειάσει" εύκολα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το «Argo» αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά οσκαρικά φαβορί της φετινής χρονιάς.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ