2013-01-13 05:00:04
Φωτογραφία για Tα «Κόκκινα Φανάρια» στο Εθνικό Θέατρο
Τα «Κόκκινα Φανάρια», «ανάβουν» για ακόμα μια φορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το γνωστό έργο του Αλέκου Γαλανού, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, ανεβαίνει σε μία σύγχρονη διασκευασμένη εκδοχή, στο θεατρικό σανίδι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, από τις 17 Ιανουαρίου.

Αν και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, τα «Κόκκινα Φανάρια» ξεκίνησαν ως θεατρικό κείμενο. Επομένως η αναβίωσή τους αυτή από τον Ρήγο είναι σύγχρονη αλλά θα μπορούσε ταυτόχρονα να θεωρηθεί και κλασική.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στα δωμάτια του «σπιτιού» της Μαντάμ Παρί όπου ζουν πέντε γυναίκες, η καθεμιά με το δικό της παρελθόν. Μάταιοι έρωτες, μυστικά και πάθη αποκαλύπτονται στην πραγματική τους διάσταση όταν ο νόμος θα επιβάλλει το κλείσιμο των «σπιτιών» και ο δρόμος με τα κόκκινα φανάρια και τα καμπαρέ θα αδειάσει.

Έχοντας διανθίσει το σενάριο με στοιχεία από τη μετέπειτα μεταφορά του έργου σε μιούζικαλ, από άλλες πηγές σχετικά με την ιστορία της Τρούμπας, καθώς και με πραγματικές μαρτυρίες ιερόδουλων, οι συντελεστές δημιουργούν μια παράσταση για την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από το ψυχρό πρόσωπο της πορνείας.


Σκηνοθεσία - Σκηνικά – Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος.

Διασκευή - Δραματουργική επεξεργασία: Έρι Κύργια.

Συνεργάτης Σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη.

Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου.

Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας.

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος.

Βοηθός σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος.

Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Ελένη Κοκκίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Στραβοπόδης, Θεοδώρα Τζήμου, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Νίκος Ψαρράς.
 Πηγή
logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ