2013-01-13 07:30:04
Φωτογραφία για Λίστα θανάτου είχε ετοιμάσει ο 16χρονος ένοπλος
Ολόκληρη λίστα με υποψήφια θύματα φέρεται ναείχε ετοιμάσει ο 16χρονος μαθητής που μπήκε με καραμπίνα στο σχολείο του στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τοπικής αστυνομίας.

«Μάθαμε για τη λίστα θανάτου από αρκετούς ανθρώπους της κοινότητας, καθώς και για απειλές δολοφονίας νωρίτερα», δήλωσε ο σερίφης της περιοχής, Ντόνι Γιάνγκμπλαντ, και πρόσθεσε: «Μετά την ανάκριση του υπόπτου, πιστεύουμε ότι αυτά τα πράγματα πιθανόν να υπάρχουν».

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για παιδιά τα οποία ενοχλούσαν τον 16χρονο μαθητή στο σχολείο, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να διαπιστωθεί το αν είχε προβεί σε απειλές μέσω Facebook ή άλλου δικτύου, καθώς και το αν είχε προηγουμένως εμπλακεί σε κάποια παράνομη δραστηριότητα.

Ο σερίφης της περιοχής θεωρεί ότι υπάρχει σαφώς κάποια σχέση ανάμεσα στην πράξη του 16χρονου και το πρόσφατο μακελειό σε σχολείο του Κονέκτικατ, καθώς και με τη δολοφονία 12 ανθρώπων σε κινηματογράφο του Κολοράντο τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη διάρκεια προβολής ταινίας
. «Φαίνεται ότι έχει γίνει εθνική μόδα, και ο σπόρος έχει φυτευτεί στα μυαλά κάποιων από αυτά τα παιδιά», υποστήριξε ο Γιάνγκμπλαντ, επιρρίπτοντας ευθύνες στα ΜΜΕ, και εξήγησε: «Οι πυροβολισμοί σε σχολεία αποσπούν την προσοχή του κόσμου και κάποιοι από αυτούς τους εκτελεστές το γνωρίζουν». Σχολίασε ακόμα, αναφερόμενος στο θέμα της οπλοκατοχής, ότι «πριν από είκοσι χρόνια είχαμε τα ίδια όπλα και τα ίδια παιδιά, και δεν είχαμε τέτοια περιστατικά».
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σπάνε τα νύχια σου;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σπάνε τα νύχια σου;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ