2013-01-13 10:14:34
Φωτογραφία για COSTA CONCRDIA: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ... (VIDEO)
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia όπου έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι και δύο συνεχίζουν ακόμη να συμπεριλαμβάνονται επίσημα στον κατάλογο των αγνοουμένων. Το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται μισοβυθισμένο κοντά στο νησάκι Τζίλιο, στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης.

Το Costa Concordia, στο οποίο επέβαιναν 4.229 άνθρωποι, από τους οποίους 3.200 τουρίστες 60 διαφορετικών εθνικοτήτων και 1.000 μέλη πληρώματος, προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο. Η επιχείρηση απομάκρυνσης του δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και θεωρείται η μεγαλύτερη και μία από τις δυσκολότερες όλων των εποχών στο είδος της. Βασική προτεραιότητα αμέσως μετά το ναυάγιο ήταν η αποτροπή μιας οικολογικής καταστροφής καθώς η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή τις πρώτες ημέρες δυσκόλευε αρκετά τις έρευνες και την προσπάθεια άντλησης των καυσίμων.

Σε ό,τι αφορά στις ποινικές ευθύνες για το περιστατικό, περίπου στα μέσα Νοεμβρίου του 2012, ξεκίνησε η τρίτη καθοριστική δικάσιμος στο Γκροσέτο της κεντρικής Ιταλίας. Ο πλοίαρχος Φραντσέσκο Σκετίνο κατηγορείται για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη του πλοίου πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης. Ο ίδιος ωστόσο επιμένει ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να βοηθήσει τους ναυαγούς.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ