2013-01-13 13:22:04
Φωτογραφία για Πορεία διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο
Οι μεγάλες ελλείψεις στη δημόσια υγεία και η ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης οδηγούν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου Στις 11.30 το πρωί αρχικά θα γίνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Λαού δίπλα από το Ωδείο, και με πορεία οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν σε συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διεκδικεί μεταξύ άλλων:

Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό.

Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.

Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροΕΒΕ και μικρούς αγρότες.


Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για ανανέωση βιβλιαρίων υγείας, όπως και των οικογενειών τους.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με 100% χρηματοδότηση.

Κοινωνικοποίηση των μονάδων υγείας του ιδιωτικού τομέα, που πληρούν τις προϋποθέσεις και την ένταξη όλων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα. Να ενταχθούν επίσης όλες οι υποδομές, μαζί με το προσωπικό των Δήμων και των ασφαλιστικών ταμείων. Στο δημόσιο σύστημα μπορούν να απορροφηθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες επαγγελμάτων υγείας.

Το δημόσιο σύστημα, αναπτύσσεται και στα 3 επίπεδα, πρωτοβάθμιο (Κ.Υ αστικού και αγροτικού τύπου, με προσανατολισμό την πρόληψη), δευτεροβάθμιο (νοσοκομεία), τριτοβάθμιο (εξειδικευμένα και Πανεπιστημιακά νοσοκομεία), καθώς και το αναπτυγμένο σύστημα επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ).
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ