2013-01-17 10:03:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Μεγαλώνουν τα φέσια στις πολυκατοικίες - Όλο και περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα
Σε… απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες διαχειριστές πολυκατοικιών της Πάτρας καθώς όλο και περισσότεροι ένοικοι, εξαιτίας της κρίσης, αφήνουν απλήρωτα τα κοινόχρηστα.

Το πρωί της Πέμπτης διαχειριστής πολυκατοικίας στην οδό Μεσολογγίου έλεγε ότι σε ποσοστό 70% τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας οφείλουν κοινόχρηστα ακόμη και από τον Οκτώβριο. Σε πολλές περιπτώσεις ορατή είναι η απειλή οι απλήρωτοι λογαριασμοί των πολυκατοικιών, εξαιτίας της έλλειψης ρευστού, να οδηγήσουν ακόμη και σε διακοπές ρεύματος, όπως φαίνεται σε προειδοποίηση που αναρτήθηκε σε άλλη πολυκατοικία, οδό Μαιζώνος, στην Πάτρα (φωτογραφία).

Τα χρέη των ενοίκων από κοινόχρηστα, εξαιτίας και της αγοράς κάποιων ποσοτήτων πετρελαίου την περίοδο των γιορτών, αυξάνονται τόσο ώστε να μοιάζει αδύνατη η αποπληρωμή τους, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα απασχολεί ήδη... γενικές συνελεύσεις πολυκατοικιών, ενώ η μη εξόφληση κοινοχρήστων μετακυλίει το πρόβλημα και στις εταιρείες είσπραξης, πολλές από τις οποίες έβαλαν λουκέτο.


Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, όπως έχει αναφερθεί, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν κάνει «ταξικές» διακρίσεις. Παρόμοιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες της Πάτρας, με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ακόμη και για ποσά της τάξης των 100 ευρώ, τα οποία δύσκολα πλέον βγαίνουν από την τσέπη.

Η μη εξόφληση των κοινοχρήστων από ένα ή περισσότερα διαμερίσματα δημιουργεί προβλήματα στα υπόλοιπα. Στην περίπτωση που ένοικος του διαμερίσματος είναι ενοικιαστής, υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης.

Όταν η κατάσταση συνεχιστεί επί μακρόν και το οφειλόμενο ποσό ξεπεράσει τα 400 ευρώ, το θέμα συζητείται στη συνέλευση της πολυκατοικίας, από την απόφαση της οποίας προκύπτει ο τρόπος με τον οποίο θα απαιτηθεί το ποσό. Διαφορετικά, αν δεν υπάρξει λύση, τον λόγο έχει το δικαστήριο. Ωστόσο, έως ότου γίνει το δικαστήριο, το διαμέρισμα που δεν πληρώνει συνυπολογίζεται στα κοινόχρηστα και το ποσό που του αναλογεί επιμερίζεται στα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ