2013-01-17 23:48:02
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Είμαστε στο σωστό δρόμο
Την αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, υπερασπίστηκε σθεναρά από την κριτική που έκανε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Είμαστε στο σωστό δρόμο, βήμα - βήμα", δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, "αλλά δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τον κίνδυνο".

Παράλληλα, επανέλαβε την αντίθεση του στο αποκαλούμενο ταμείο απόσβεσης χρέους, μια πρόταση που πρόσφατα υιοθετήθηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες. Η πρόταση προβλέπει το ταμείο απόσβεσης να συγκεντρώσει το δημόσιο χρέος που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ των μεμονωμένων κρατών μελών της ευρωζώνης προκειμένου να αποπληρωθεί εντός περιόδου 25 ετών.

"Ένα ταμείο απόσβεσης δεν μπορεί να υλοποιηθεί", είπε και κάλεσε τις κεντρικές τράπεζες να τηρήσουν την εντολή τους για διατήρηση του πληθωρισμού υπό έλεγχο, δηλώνοντας στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι "οι Γερμανοί γνωρίζουν πως ο πληθωρισμός είναι η χειρότερη κοινωνική αδικία".

Επίσης, δήλωσε ότι η εποπτική αρχή για τις τράπεζες – ο νέος ευρωπαϊκός μηχανισμός που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση – θα έχει νόημα μόνο εάν φτάσει τουλάχιστον την ποιότητα της γερμανικής εποπτικής αρχής για τις τράπεζες.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ