2013-01-19 15:52:32
Φωτογραφία για Ο Φέντερερ κατέστρεψε το σαβ/κύριακο στου Μπέρνι
Ο Ρότζερ Φέντερερ απέκλεισε τον Μπέρνι Τόμικ. Στους "16" του Αυστραλιανού Όπεν και ο Άντι Μάρεϊ, αλλά όχι οι Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Μάριν Τσίλιτς.

Η προσπάθεια του μοναδικού εναπομείναντα Αυστραλού Μπέρνι Τόμικ (για τους Αυστραλούς) ήταν άξια θαυμασμού για δύο σετ.

Όμως η "Rod Laver Arena" παραμένει το... σπίτι του Ρότζερ Φέντερερ, έστω κι αν το κοινό ήταν υπέρ του Τόμιτς. Ο Ελβετός νίκησε με 6-4, 7-6 (7-5), 6-1 σε λιγότερο από δύο ώρες για να προκριθεί στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Αυτή ήταν η 250η νίκη στην καριέρα του στα Grand Slams. "Πιστέψτε με δεν είναι το αγαπημένο μου μέρος στη δουλειά, να κερδίζω τοπικούς ήρωες", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

Ο 20χρονος Τόμιτς, ο οποίος έχει έρθει πολλάκις φορές σε κόντρα με την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας με τον προπονητή της ομάδας του Davis Cup, Πατ Ράφτερ να τον αποκλείει από την ομάδα, έδωσε μια εκπληκτική συνέντευξη Τύπου και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Του αξίζουν συγχαρητήρια! Είναι ο καλύτερος παίκτης και ο σπουδαιότερος όλων των εποχών!".


Ο Φέντερερ θα έχει ακόμα μια δύσκολη αποστολή στη συνέχεια, αφού θα αντιμετωπίσει τον "Καναδό Σάμπρα(ς)", Μίλος Ράονιτς, το Νο13 του ταμπλό. Ο Καναδός που ζει και προπονείται στη Βαρκελώνη είχε 23 άσους στη νίκη του με 7-6 (7-4), 6-3, 6-4 με αντίπαλο τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ.

Στον 4ο γύρο βρίσκεται και ο Άντι Μάρεϊ. Ο Σκωτσέζος έπαιξε καλά, αλλά δυσκολεύτηκε από τον αντίπαλο του, Ρικάρντας (ή Ρίτσαρντ Μπεράνκις). Ο Λιθουανός είναι ένας από τους ανερχόμενους αστέρες της ATP. Ο Μάρεϊ επικράτησε με 6-3, 6-4, 7-5 και θα παίξει στη συνέχεια με αντίπαλο τον Γάλλο Ζιλ Σιμόν

Τέσσερις από τους "16" καλύτερους του Αυστραλιανού Όπεν θα είναι Γάλλοι και ένας θα βρίσκεται σίγουρα στα προημιτελικά: Ή ο Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα ή ο Ρισάρ Γκασκέ. Ο Τσόνγκα, φιναλίστ το 2008, νίκησε τον Σλοβάκο Μπλαζ Κάβτσιτς με 6-2, 6-1, 6-4 με τον Γκασκέ να κερδίζει το δικαίωμα να τα βάλει με τον συμπατριώτη του μετά τη δική του νίκη με 4-6, 6-3, 7-6 (7-2), 6-0 με αντίπαλο τον Κροάτη Ιβάν Ντόντιγκ.

Ο τέταρτος Γάλλος είναι ο άσημος Ζερεμί Σαρντί, ο οποίος με 20 άσους και καλό παιχνίδι μπροστά στο φιλέ, έκανε την έκπληξη της ημέρας, αποκλείοντας τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο σε πέντε σετ. Την ίδια απόσταση κάλυψε και η αναμέτρηση μεταξύ του Ιταλού Αντρέας Σέπι και του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς με τον πρώτο να νικάει το Νο12 του ταμπλό.

Έτσι τα ζευγάρια στον 4ο γύρο του τουρνουά είναι: Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα, Άντερσον-Μπέρντιχ, Φερέρ-Νισικόρι, Αλμάγρο-Τιπσάρεβιτς, Σαρντί-Σέπι, Σιμόν-Μάρεϊ, Τσόνγκα-Γκασκέ, Ράονιτς-Φέντερερ.
Allinsports
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ