2013-01-20 19:50:04
Φωτογραφία για Μόλις 2 παιδίατροι στο Νοσοκομείο Ξάνθης σε καθημερινή βάση!
Σε δύο ανέρχονται οι παιδίατροι του Νοσοκομείου Ξάνθης που απασχολούνται καθημερινά στην Παιδιατρική Κλινική σύμφωνα με τον διευθυντή αυτής Πριν από μερικές ημέρες ο κος Δημήτρης Αδαμίδης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης και διευθυντής της Παιδιατρικής, κατήγγειλε στο περιθώριο Συνέντευξης Τύπου κομματικές αποσπάσεις ημετέρων γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Όπως μάλιστα εξήγησε τότε ο ίδιος αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Απαντώντας τότε στην καταγγελία του κ. Αδαμίδη ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κος Αθανάσιος Μπαμπαλίδης δήλωσε στο ThrakiToday.com πως έχει γίνει μια απόσπαση παιδιάτρου σε Νοσοκομείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια τηρήθηκαν οι κατά τον νόμο προϋποθέσεις, καθώς και μια απόσπαση παιδιάτρου στην Καβάλα. Παράλληλα ανέφερε πως οι αποσπάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν λόγω του ότι η Παιδιατρική Ξάνθης διαθέτει 7 παιδιάτρους και ως εκ τούτου δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στη λειτουργία της κλινικής.


Ωστόσο απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κος Μπαμπαλίδης ο διευθυντής της Παιδιατρικής επισημαίνει στο ThrakiToday.com πως «οι διορισμένοι παιδίατροι στο Γ.Ν. Ξάνθης είναι 5 και όχι 7 όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. διοικητής του Γ.Ν. Ξάνθης. Εξ αυτών οι δύο βρίσκονται σε απόσπαση και ο ένας σε εκπαιδευτική άδεια. Οι 2 παιδίατροι των Κ.Υ. Αβδήρων, Σταυρούπολης, Εχίνου καλύπτουν μόνο 4-5 εφημερίες μηνιαίως στην παιδιατρική και τις υπόλοιπες μέρες τον παιδικό πληθυσμό των Κ.Υ. όπου είναι διορισμένοι. Συνεπώς μόνον 2 παιδίατροι βρίσκονται καθημερινά στο νοσοκομείο και όχι 7».

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά που κατά καιρούς καταγράφονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης κρούουν εντόνως των κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της λειτουργίας τμημάτων του Νοσοκομείου, γεγονός που έχει επισημανθεί τόσο από τον ιατρικό κόσμο όσο και από κομματικά κλιμάκια που έχουν επισκεφτεί το Νοσοκομείο της Ξάνθης καταγράφοντας τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό.
ThrakiToday Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο κόσμος ψήφισε Νικοπολίδη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο κόσμος ψήφισε Νικοπολίδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ