2013-01-20 19:57:08
Φωτογραφία για Εργαζόμενοι Αδέσμευτου Τύπου: Μνημείο ανηθικότητας η συνεργασία του Ρίζου με τον «Ελεύθερο Τύπο»
Νέο ψήφισμα με σκληρές εκφράσης κατά του πρώην εκδότη τους, Δημήτρη Ρίζου, εξέδωσαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου, με αφορμή τη συνεργασία του πρώτου με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Οι 80 εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την κίνηση του κ.Ρίζου (αναλαμβάνει σύμβουλος έκδοσης στον Ελεύθερο Τύπο) «μνημείο ανηθικότητας, αναλγησίας και τεράστιας πρόκλησης» απέναντι τους αλλά και απέναντι όχι μόνο στις οικογένειες τους αλλά και στο στο σύνολο της δημοσιογραφικής οικογένειας και δηλώνουν ότι θα τους βρίσκει μπροστά του «σε κάθε προσπάθειά του να αποφύγει τις υποχρεώσεις του» απέναντι τους.

Διαβάστε το ψήφισμα των εργαζομένων του Αδέσμευτου Τύπου:

«Εμείς, οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου, συμπληρώνουμε σήμερα 34 μέρες σε επίσχεση εργασίας και πάνω από έξι μήνες απλήρωτοι. Ο εκδότης της εφημερίδας Δημήτρης Ρίζος επιχειρεί μέσω αίτησης πτώχευσης της εταιρίας που εξέδιδε το έντυπο, να καταργήσει τις θέσεις εργασίας μας, ενώ παράλληλα αρνείται πεισματικά την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων μας.


Σα να μην έχει συμβεί τίποτε από τα παραπάνω, ο Δημήτρης Ρίζος αποφάσισε να ξεκινήσει σήμερα (20/1) συνεργασία με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ως αρθρογράφος. Γεγονός που αποτελεί, επιεικώς, μνημείο ανηθικότητας , αναλγησίας και τεράστιας πρόκλησης απέναντι όχι μόνο στις 80 οικογένειες που για περισσότερο από έναν χρόνο κορόιδευε -συνειδητά και συστηματικά- μέχρι τελικά να τις πετάξει στον δρόμο, αλλά και στο σύνολο της δημοσιογραφικής οικογένειας.

Συνεπείς στην απόφαση που έχουμε λάβει από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, ο Δημήτρης Ρίζος ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ σε κάθε προσπάθεια είτε να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντι μας, είτε να πείσει την κοινή γνώμη πως δικαιούται να συνεχίσει την πορεία του στον χώρο των ΜΜΕ χωρίς να καλύψει τις υποχρεώσεις αυτές.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα (20/1) έξω από τα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου, καθώς θεωρούμε πως ο Δημήτρης Ρίζος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη συνεργασία του με την συγκεκριμένη εφημερίδα, ως ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ για να «ξεπλύνει»τις κατά συρροή και μεθοδευμένες παράνομες, αντεργατικές, ανήθικες και απαράδεκτες ενέργειες του. Για τις οποίες άλλωστε θα κληθεί να λογοδοτήσει και στην Δικαιοσύνη.

Ζητάμε από τους συναδέλφους μας στον Ελεύθερο Τύπο:

-Να σταθείτε στο πλευρό μας ώστε να μην το επιτρέψουμε

- Να προχωρήσετε άμεσα σε συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας σας, για να αποφασίσετε πως θα χειριστείτε ένα θέμα, που αφορά εσάς, εμάς αλλά και συνολικά τον κλάδο των ΜΜΕ.

Ο Δημήτρης Ρίζος, ο οποίος άφησε δεκάδες εργαζόμενους άνεργους και απλήρωτους, ελέγχεται ήδη από τον ΣΔΟΕ για σωρεία υπόπτων ενεργειών και «φέσωσε» το Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζεται τώρα ως αρθρογράφος και τιμητής της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Αυτό δεν πρέπει ούτε εμείς, ούτε εσείς, να το αφήσουμε να περάσει.»

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Flashback σε ότι αγαπήσαμε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Flashback σε ότι αγαπήσαμε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ