2013-01-27 18:57:12
Φωτογραφία για Οικολογικά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο
Τα οικολογικά ξενοδοχεία σπάνε όλα τα ρεκόρ «πράσινων» αποδράσεων! Τα τελευταία χρόνια έχουν «ξεπηδήσει» εκατοντάδες οικολογικά ξενοδοχεία που ικανοποιούν τους τουρίστες με οικολογική συνείδηση. Με την πολυτέλεια και το σεβασμό προς το περιβάλλον να κυριαρχούν, τα οικολογικά ξενοδοχεία δεν σταματούν μόνο στην εξοικονόμηση ενέργειας ή την ανακύκλωση. Βιολογικοί καθαρισμοί πισίνων, παροχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, eco- θεραπείες spa και ένα σκηνικό μέσα στη φύση είναι λίγα από αυτά που συνθέτουν τα οικολογικά ξενοδοχεία. Η παρακάτω λίστα διαθέτει μερικά από τα πιο πολυτελή οικολογικά ξενοδοχεία για τις διακοπές σας σε όλο τον κόσμο… αλλά και την Ελλάδα!

 Spirit of the Knights Boutique, Ελλάδα

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει την πολυτέλεια με το σεβασμό προς το περιβάλλον. Τοποθετείται στη Ρόδο και δεσμεύεται για τα φυσικά υλικά του. Παρέχει θέρμανση νερού μέσω συστημάτων συλλογής ηλιακής ενέργειας, ενώ η κατασκευή του στηρίζεται στο ξύλο από βιώσιμα δάση, το μάρμαρο και την πέτρα
. Τα υφάσματα και τα χαλιά του υφαίνονται από φυσικές ίνες, ενώ τα υποαλλεργικά κρεβάτια, μαξιλάρια και παπλώματα είναι εντελώς οργανικά. Τα λευκά είδη του είναι από φυσικό βαμβάκι, ενώ ο εσωτερικός φωτισμός πραγματοποιείται μέσα από χαμηλά ενεργειακά συστήματα.

Hyatt At Olive 8, ΗΠΑ

Βρίσκεται στο Seattle και αποτελεί το πρώτο επικυρωμένο ξενοδοχείο (Leadership in Energy και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού). Πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο που διαθέτει υδραυλικές εγκαταστάσεις με χαμηλή ροή, ​​σύστημα αέρα state-of-the-art  που δημιουργεί μια καθαρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και φυσικό μηχανικό σύστημα νερού. Παρέχει χώρους στάθμευσης οχημάτων υψηλής απόδοσης καυσίμου και φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο υπόγειο πάρκινγκ.

Rafayel, Λονδίνο

Το ξενοδοχείο Rafayel έχει οικολογικό και πολυτελή χαρακτήρα. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν ένα μπαμπού άλσος που έχει φυτευτεί για να απελευθερώνει 35% περισσότερο οξυγόνο από ό, τι κάθε άλλο δέντρο. Οι οργανικές θεραπείες spa του και η προώθηση της ποδηλασίας και του καγιάκ προωθούν ένα περιβαλλοντικό πρότυπο. Γενικότερα, συμβουλεύουν τους επισκέπτες να μετακινούνται χωρίς να αφήνουν ίχνος άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ritz-Carlton Charlotte της Βόρειας Καρολίνα

To πράσινο πρόγραμμά του ξενοδοχείου είναι απίστευτο! Στον τελευταίο όροφο βρίσκεται ένας κήπος με κυψέλες με μέλι αλλά και 18.000 φυτά, όπως λεβάντα, μέντα και άλλα φρέσκα βότανα και χόρτα. Η κουζίνα του είναι άκρως βιολογική, ενώ το spa στηρίζεται στα φυσικά προϊόντα. Για παράδειγμα, οι eco-θεραπείες spa του περιλαμβάνουν το βιολογικό μέλι για απολέπιση και αποτοξίνωση, ενώ οι φυσικές ελαφρόπετρες, τα ανόργανα φύκια και τα θεραπευτικά άλατα κάνουν το θαύμα τους. Προσφέρει δωρεάν πάρκινγκ σε υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προωθεί την ποδηλασία.

Green House Hotel, Αγγλία

Πρόκειται για ένα boutique ξενοδοχείο στην καρδιά του Bournemouth, που θεωρείται ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία της χώρας. Διαθέτει κρεβάτια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά, όπως μπαμπού, και σε πολλά σημεία τα αναπτυσσόμενα φυτά του δίνουν μια φυσική αίσθηση. Παράγει θερμότητα από ηλιακά πάνελ και συλλέγει τα όμβρια ύδατα μέσω ειδικού συστήματος. Παράλληλα, αναζητά πάντα εποχιακά βιολογικά τρόφιμα!

LeFay Resort and Spa, Ιταλία

Με θέα τη λίμνη Garda, το LeFay Resort προχωρά με περιβαλλοντική πολιτική. Πρωτοτυπεί με ένα σύστημα τριπλής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που προσφέρει ηλεκτρισμό, ζεστό νερό και κλιματισμό. Διαθέτει φωτοβολταϊκά πάνελ και αξιοποιεί πλήρως τις πηγές ενέργειας, χάρη στον τεράστιο λέβητα βιομάζας, που αντί για πετρέλαιο χρησιμοποιεί ξύλο.

Εleonas Agrotouristic Hotel, Ελλάδα

Στις Ροβιές Ευβοίας βρίσκεται το Eleonas Agrotoyristic Hotel, ένα «πράσινο» ξενοδοχείο που έχει λάβει μέτρα για τη διατήρηση της θερμότητας, την εξοικονόμηση του νερού, τη μείωση κατανάλωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου και την εγκατάσταση ενός φιλικού προς το περιβάλλον φωτισμού. Χρησιμοποιεί βιολογικά διασπώμενα καθαριστικά, ανακυκλώνει όπου είναι δυνατόν και λαμβάνει τρόφιμα από φυσικές τοπικές πηγές. Διαθέτει το σήμα Green Key Eco-Rating και ενώνει τους επισκέπτες του με τη φύση. Για παράδειγμα, είναι ιδανικό για παρατηρητές πουλιών και για όσους αγαπούν το κατάφυτο περιβάλλον.

Can Marti, Ισπανία

Στην  Ίμπιζα βρίσκεται το «πράσινο» Can Marti, που ξεχωρίζει για την biopool, μια πισίνα που καθαρίζεται βιολογικά με φίλτρα και χωρίς χημικές ουσίες! Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν συγκεκριμένα φυτά που οξυγονώνουν το νερό και αυτόματα συντηρούν την πισίνα. Παράγει ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ, κινείται μέσα από την ανακύκλωση και θερμαίνει το νερό μέσω ηλιακού συστήματος.

Best Western Premier Hotel Victoria, Γερμανία

Πρόκειται για ένα «πράσινο» ξενοδοχείο κοντά στον κεντρικό σταθμό του Φράιμπουργκ. Διαθέτει 66 κλιματιζόμενα, αντιαλλεργικά δωμάτια, στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα. Χρησιμοποιεί τη φυσική ενέργεια του ήλιου, του νερού, του ανέμου και του ξύλου, ώστε να εξοικονομεί ενέργεια στα δωμάτια του. Παράλληλα, στους νιπτήρες και το ντους υπάρχει περιορισμός ροής νερού, ενώ τα φωτοβολταϊκά πάνελ συλλέγουν ενέργεια. Οι ιδιοκτήτες του κάνουν τα πάντα για να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τους, ιδίως όσον αφορά τη χρήση των ορυκτών καυσίμων.

Six Senses, Ταϊλάνδη

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που είναι περιτριγυρισμένο από ενδημικά φυτά και απομακρυσμένα νησιά! Περιλαμβάνει ιδιόκτητα βιο-ντίζελ για τη μείωση των εκπομπών CO2 και προχωρά σε βιολογικό φιλτράρισμα της πισίνας και στην ανακύκλωση των αποβλήτων των επισκεπτών. Ουσιαστικά τους εκπαιδεύει σχετικά με το πώς θα βοηθήσουν το τοπικό περιβάλλον. Όλα τα τρόφιμα των γευμάτων είναι βιολογικά, ενώ οι θεραπείες spa του πραγματοποιούνται με αλόη και φυτά χωρίς ίχνος φυτοφαρμάκων.

Campi Ya Kanzi, Κένυα

Στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο βρίσκεται το Campi Ya Kanzi, που έχει κερδίσει πολλά βραβεία στον τομέα του οικολογικού τουρισμού. Οι υπεύθυνοι αποθηκεύουν το νερό της βροχής, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν τους επισκέπτες με ζεστό νερό μέσω θερμικών ηλιακών πάνελ. Η μαγειρική των γευμάτων του πραγματοποιείται μέσα από τη χρήση ενός φιλικού προς το περιβάλλον άνθρακα.

http://www.flowmagazine.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ