2013-01-28 04:42:05
Φωτογραφία για Εκδηλώσεις στην Αίγινα για Ιωάννη Καποδίστρια
Από το Γραφείο Τύπου

Στις 26 Ιανουαρίου 1828, ορκίστηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας ως ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας και... ξεκίνησε την προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού κράτους.

Στη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας και στην κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια παρέστη ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Α Πειραιά & Νήσων και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης , ο οποίος δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων :

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας . Ο Ιωάννης Καποδίστριας προσπάθησε και κατάφερε να αναγεννήσει την χώρα από τα ερείπια. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να θέσει τις βάσεις για την παιδεία, την οικονομία, την υγεία. Μόνο του μέλημα το συμφέρον της χώρας.

Στις μέρες μας, μέρες διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας, μέρες που ο Ελληνικός λαός εξαθλιώνεται καθημερινά, μέρες που η μνημονιακή κατοχική κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τρόικας και του ΔΝΤ, τα λόγια του Κυβερνήτη Καποδίστρια παίρνουν μεγαλύτερη αξία :

«Η νίκη θα είναι δική μας αν βασιλεύσει εις την καρδιά μας μόνο το αίσθημα το Ελληνικόν. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».

Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ