2013-01-28 12:01:21
Φωτογραφία για Εθνικό πένθος στη Βραζιλία για τα θύματα της φωτιάς στο νυχτερινό κέντρο
Τριήμερο εθνικό πένθος έχουν κηρύξει οι αρχές της Βραζιλίας για τα 231 θύματα της φωτιάς σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Σάντα Μαρία στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε όταν μέλος συγκροτήματος που έπαιζε ζωντανά στο κέντρο Kiss άναψε ένα πυροτέχνημα στη σκηνή Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτήριο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα θύματα ήταν φοιτητές που πέθαναν από ασφυξία, ενώ άλλα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Οι αρχές ερευνούν καταγγελίες ότι πολλά από τα θύματα δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τη μοναδική έξοδο κινδύνου που υπήρχε.

Τo Globo μετέδωσε ότι τα περισσότερα θύματα ήταν μεταξύ 16 και 20 ετών.

Ένας από τους ιδιοκτήτες του κέντρου φέρεται να δήλωσε ότι η άδεια πυρασφάλειάς του είχε λήξει πέρυσι και ήταν στη διαδικασία της ανανέωσης.


Λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία συμμετέχει στη διάσκεψη κορυφής της Ε.Ε. και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC) στο Σαντιάγο της Χιλής, επέστρεψε εσπευσμένα στη Βραζιλία και επισκέφθηκε τους επιζήσαντες σε τοπικό νοσοκομείο.

«Είναι μία τραγωδία για όλους μας», δήλωσε.

Παράλληλα, η Βραζιλία ματαίωσε μία τελετή που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Μπραζίλια για τις 500 ημέρες μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Στη Σάντα Μαρία κηρύχθηκαν 30 ημέρες πένθους για τα θύματα της τραγωδίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ