2013-01-28 18:18:50
Φωτογραφία για S&B: Σε συζητήσεις με το fund Rhone Capital για τη δημόσια πρόταση
Παραμένει η έδρα στην Ελλάδα υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρείας

Με το αμερικανικό επενδυτικό fund Rhone Capital συζητούν οι βασικοί μέτοχοι της S&B ώστε από κοινού να υποβάλουν υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης και στη συνέχεια να αποσύρουν τη μετοχή από το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Αυτό αναφέρεται σε διευκρινιστική απάντηση της εταιρείας στο ΧΑ και επισημαίνεται πως δεν υπάρχει σκέψη να μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας στο εξωτερικό. Από σήμερα η μετοχή της εταιρείας επανήλθε σε κανονικό καθεστώς διαπραγμάτευσης.

«Ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μέλη της οικογένειας του και ελεγχόμενες από αυτούς εταιρείες βρίσκονται σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη Rhοne Capital IV L.P και συγκεκριμένες συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας η Delphi Luxembourg Holdings S.À R.L. ενεργώντας συντονισμένα με τους βασικούς μετόχους θα προβεί στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση των μετοχών της S&B», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, αλλά επισημαίνεται πως η συμφωνία δεν έχει κλείσει καθώς οι αποκλειστικές συζητήσεις μεταξύ των βασικών  μετόχων και της Rhοne βρίσκονται σε εξέλιξη.


H Rhοne αποτελεί διεθνή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με έδρα τις ΗΠΑ και επενδύει κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των πρώτων υλών, της βιομηχανίας αλλά και στην εξορυκτική και μεταλλευτική αγορά. Ιδρύθηκε το 1995 από τους κ.κ. Ρόμπερτ Αγκοστινέλλι και Στίβεν Λάνγκμαν, στελέχη της Lazard και της Goldman Sachs αντίστοιχα. O όμιλος διαχειρίζεται 8,5 δις δολάρια και η Ελλάδα δεν του είναι άγνωστη αφού το 2008 ένα fund του ομίλου απέκτησε το 85% του Χρυσού Οδηγού.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Κυριακόπουλου που ελέγχει τα 61% δεν θα προσφέρει τις μετοχές της στη δημόσια πρόταση και θα παραμείνει μέτοχος πλειοψηφίας σε κοινό σχήμα με τη Rhone.

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ