2013-01-29 11:22:51
Φωτογραφία για Κέιτ Μος: Η καλλιτεχνική μορφή του εφηβαίου,
Ζουμπουλάκης Γιάννης

Μια -σχεδόν- σαραντάρα που ισούται με πολλές εικοσάρες,

Αίσθηση φαίνεται ότι τείνει να προκαλέσει η γυμνή φωτογράφηση του σούπερ μοντέλου Κέιτ Μος για λογαριασμό του τελευταίου τεύχους του περιοδικού «Love». Προκλητική ως εκεί που δεν περιγράφεται μα την ίδια ώρα άκρως καλλιτεχνική, η δουλειά των φωτογράφων Μερτ Αλας και Μάρκους Πίγκοτ παρουσιάζει την πρώην σύντροφο του Τζόνι Ντεπ έτσι όπως την γέννησε η μαμά της. Η αίσθηση που αφήνουν τα ψεύτικα λουλούδια στην θέση του αιδοίου, ή το ανθρακί φανελάκι που υποτίθεται ότι καλύπτει τα επίμαχα σημεία της σε κάποιες από τις φωτογραφίες, είναι ότι βρίσκονται στο σώμα της Μος απλώς και μόνον για τα προσχήματα.

Σε μια δε από τις φωτογραφίες, το θέαμα είναι άκρως ελκυστικό παραπέμποντας στην αισθητική της πάλαι ποτέ Εμανουέλας. Η Μος καλύπτει με τους αγκώνες το πρόσωπο της ενώ βρίσκεται η μισή στο πάτωμα και η άλλη μισή στο κρεβάτι. Παρεμπιπτόντως, από την συγκεκριμένη φωτογραφία τα λουλούδια και το μπλουζάκι απουσιάζουν ενώ ένα σπασμένο λαμπατέρ φτιάχνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.


Βέβαια, ανέκαθεν η Μος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με τις προκλητικές  φωτογαφίες υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι γυμνές φωτογραφήσεις «δεν είναι παρά δουλειά.»

Γεννημένη στις 16 Ιανουαρίου του 1974 στο Κρόιντον του Λονδίνου, η Κάθριν Αν Μος μπήκε στον χώρο της μόδας από πολύ μικρή, λίγο μετά το διαζύγιο των γονιών της (που έγινε όταν ήταν στα 15). Σύντομα έγινε διάσημη για το ασκητικό, σχεδόν ανορεξικό σουλούπι της στο οποίο οφείλει τα εκατομμύριά της. Αυτό ακριβώς το σώμα ήταν που είχε προκαλέσει τεράστιο θόρυβο όταν το 1996 η Μος συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή μόδας Κάλβιν Κλάιν σε μια καμπάνια με τον τίτλο «Τα παιδιά της ηρωίνης» («Heroin Kids»).

Δυο χρόνια αργότερα, το 1998 η Μος εισήχθη στην κλινική εξαιτίας υπερκόπωσης. Εκείνη την εποχή η περιουσία της ήταν της τάξεως των 27 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς μάλιστα να ανήκει στο πρώτο κύμα των σούπερ μοντέλων της γενιάς της: Κλόντια Σίφερ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι   Κάμπελ και Λίντα Εβανγκελίστα.

Η Μος υπήρξε το πρόσωπο διάσημων αρωμάτων, από το Coco Mademoiselle ως το Opium του Υβ Σεν Λοράν, ενώ το γυμνό πορτρέτο της δια χειρός Λούσιεν Φρόιντ πωλήθηκε προς 3.9 εκατομμύρια στερλίνες Αγγλίας από τον οίκο Christie' sτο 2005.

Σήμερα ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Κέιτ Μος εξακολουθεί να αποτελεί εγγύηση στον κόσμο της μόδας. Όμως την ώρα που το άστρο της προφανώς δεν έχει αρχίσει να φθίνει, η συγκεκριμένη φωτογράφηση δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι τώρα που σαρανταρίζει, η Μος έχει ανάγκη τέτοιες ξαφνικές «εκρήξεις» για να θυμίζει την ύπαρξή της.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ποιά σαραντάρα θα έλεγε όχι μπορστά στο αγαλματένιο σώμα και σέξι πρόσωπο της Κέιτ Μός;

Το  ένατο κατά σειρά περιοδικό «Love» θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ