2013-01-29 11:23:05
Φωτογραφία για Πονοκέφαλος τα 1.000 κρατικά ακίνητα
του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Σε εκκρεμότητα που άμεσα οφείλει να διευθετηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, εξελίσσονται τα περίπου 1.000 κρατικά ακίνητα των οποίων η ιδιωτικοποίηση επείγει.

Για το λόγο αυτό, ήδη στο Ταμείο βρίσκονται σε εξέλιξη ασκήσεις επί ...χάρτου με στόχο να διαπιστωθεί τι μπορεί να γίνει, ώστε και χρόνος να μην χαθεί και άμεσα να υπάρξει απτό οικονομικό αποτέλεσμα. Έγκυρες λοιπόν πηγές αναφέρουν πως το ΤΑΙΠΕΔ μελετά τη δημιουργία equity fund, το οποίο ενδέχεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο για να προχωρήσει η αξιοποίηση αυτών των φιλέτων. Πρόκειται για μια πρακτική που έχει εφαρμοστεί από δεκάδες Δήμους των ΗΠΑ με σημαντικά ταμειακά αποτελέσματα.

Μια δεύτερη σκέψη είναι να υπάρξει η δημιουργία μιας εταιρείας, στην οποία θα εισέλθει στρατηγικός επενδυτής για να αναπτύξει και αξιοποιήσει τα ακίνητα, καθώς κάτι τέτοιο, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να υλοποιηθεί από το ελληνικό Δημόσιο. Οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newmoney αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα καθώς στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να προχωρήσουν οι ενέργειες μέσα στην άνοιξη.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ