2013-02-03 17:16:02
Φωτογραφία για Νέες δωρεές από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προς αντιμετώπιση της κρίσης
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, προχωρώντας σε 21 νέες δωρεές Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας που πλήττεται από την κρίση, εγκρίνοντας 21 νέες δωρεές, συνολικού ύψους 8.214.500 €.

Οι ποικίλοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που ενισχύονται στο πλαίσιο της εν εξελίξει τριετούς πρωτοβουλίας 100.000.000 € του Ιδρύματος, βοηθούν άτομα και κοινότητες σε όλη τη χώρα να ανακάμψουν.

Συμπεριλαμβανομένων των σημερινών δωρεών, το Ίδρυμα έχει προσφέρει συνολικά53.703.000 € από την αρχή του 2012 στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αυτής πρωτοβουλίας, προκειμένου να υποστηρίξει τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνεχίζει την αξιολόγηση και άλλων οργανισμών, για πιθανή μελλοντική υποστήριξη. Ακολουθεί κατάλογος των 21 δωρεοδόχων οργανισμών, ανά τομέα δραστηριοποίησης:


• Κοινωνική Πρόνοια: Άρσις, Άρτος-Δράση, Αγία Άννα, Γηροκομείο Ζωσιμάδων, Δεσμός, ΜΚΟ Διογένης, Ηθικοθρησκευτικός Σύλλογος «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς», Ορφανοτροφείο Θηλέων, Ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος», Ιερά Μητρόπολις Λάμπης, Συβριτού & Σφακίων, Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Καρδίτσας, Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Ηρακλείου, Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου, Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας & Χρονίων Παθήσεων, PRAKSIS.

• Υγεία: Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)

• Παιδεία: Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων, Οργάνωση Γη, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

• Τέχνη και Πολιτισμός: Θέατρο Νέου Κόσμου

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνήθους δράσης του Ιδρύματος, και εκτός της πρωτοβουλίας για την κρίση, δύο νέες δωρεές κατευθύνονται προς τους οργανισμούς EuropaNostra, για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του, στην Αθήνα, τον Ιούνιο 2013, και στο RahmiΜ. KoçFoundation for Museology and Culture, για την αναστήλωση της εκκλησίας τωνΤαξιαρχών στο Αϊβαλί.

goodchannel.gr
kala-nea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ