2013-02-04 12:50:33
Φωτογραφία για ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ''ΤΕΣΣΑΡΩΝ'' ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Μείζον πολιτικό θέμα έχει ξεσπάσει σχετικά με τη μεταχείριση των συλληφθέντων για τις ληστείες στην Κοζάνη, ενώ την αντίδραση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσε ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «ντροπή για την Ελληνική πολιτεία» τους «βασανισμούς κρατουμένων».

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε έρευνα για τα βασανιστήρια, ενώ ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς για οτιδήποτε. «Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αν αποδειχθεί βασανισμός οι κυρώσεις του νόμου θα είναι αμείλικτες», ξεκαθάρισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υιοθετούνται απόψεις χωρίς έρευνα, μιας και στη συγκεκριμένη υπόθεση της Κοζάνης, πρόκειται «για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους που είχαν διαπράξει ληστεία». (Σχετικό Άρθρο)


Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το θέμα, αν και η αστυνομία, σχετικά με τα σημάδια που φέρουν οι συλληφθέντες στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, τονίζει ότι προκλήθηκαν λόγω της άρνησης των νεαρών να συνεργαστούν. «Έγινε συμπλοκή στη Βέροια. Δεν παραδόθηκαν εύκολα, μάλιστα απείλησαν τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν έναν από αυτούς», σημειώνουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ.

Η Εισαγγελία θα μελετήσει καταρχάς τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και τις φωτογραφίες από τη σύλληψη μέχρι και τη μεταφορά των κατηγορουμένων στα δικαστήρια.  

Σχολιάζοντας την υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έκανε λόγο για ένα κράτος δικαίου στο οποίο δεν μπορεί να γίνονται βασανισμοί σε κανέναν. Ο κ. Κεδίκογλου δεσμεύθηκε, μάλιστα, ότι θα γίνει έρευνα για να διαλευκανθεί κάθε καταγγελία.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ