2012-03-07 15:51:03
Φωτογραφία για ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ 8 ΜΗΝΕΣ
Όταν ξεκίνησε η αλλαγή ηγεσίας 8-02-2004 στο  ΠΑΣΟΚ κινητοποίησε 1 εκατομμύριο ψηφοφόρουςκαι σηματοδότησε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μεγάλες αλλαγές  και είχε σαν αποτέλεσμα να παρασύρει και τααλλά κόμματα και να εφαρμοστεί και από την ΝΔ, δηλαδή η εκλογή προέδρου από τηνβάση ήταν  ένα πολιτικό  φαινόμενο άμεσης δημοκρατίας.Ο πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου ερχόμενος στην εξουσίασεβάστηκε στην πορεία τους εσωκομματικούς του αντίπαλους, αξιοποίησε όλα ταστελέχη και τις τάσεις, δημιουργώντας τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην χώρα,ενισχύοντας την αξιοκρατία και την διαφάνεια με το opengov( άσχετα με τα αποτελέσματα τους) και βρίσκοντας μπροστά  του την....... απειλεί όλων των οικονομικών αγορώνκαι οίκον  αξιολογήσεις που ήθελαν ναρίξουν την χώρα  στον καιάδα.Στην Σπάρτη το ξεκαθάρισμα γινόταν ρίχνοντας τους ανίκανουςστον καιάδα.Στην σύγχρονη Ελλάδα τους ανίκανους τους σπρώχνουν προς τοδημόσιο χωρίς να σημαίνει αυτό ότι όλοι είναι ανίκανοι, αλλά ο τρόπος πουκάποιοι επιλέγονται χωρίς να πληρούν τα αξιοκρατικά κριτήρια και τις δεξιότητεςδιορίζονται στο δημόσιο χωρίς διαφανείς διαδικασίες είχε ως αποτέλεσμα μια κακήδημόσια διοίκηση που οδήγησε σε ένα μη παραγωγικό μοντέλο κράτους.


Στην απειλεί της ΕΕ η Ελλάδα να καταρρεύσει οικονομικά, ότανο Παπανδρέου το πάλευε για να σταματήσει την κατρακυλά της χωράς δεν βρήκεσυμπαραστάτη κανένα πολιτικό ον του τόπου. Τότε όλοι ασχολούνταν με τον κήποκαι τις τριανταφυλλιές, οι λεγόμενοι κηπουροί, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν τα λουλούδιαστον κήπο, το πρόβλημα ήταν όλοι εκείνοι που διευθύνουν ένα οργανωμένο κράτοςπου δεν το βοήθησαν όπως οι διευθύνοντες σύμβουλοι μιας επιχειρήσεις για ναπάει μπροστά. Θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη, να μειώσουν τιςοικονομικές σπατάλες και να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο κράτος που θααντιπροσωπεύει την νέα γενιά. Θα έπρεπε να δημιουργήσουν ένα κράτος παρεμφερέςμε τα νέα παγκόσμια συστήματα που εξελίσσονται σε όλο τον πλανήτη, όπως είναι το εμπόριο, η ανάπτυξη στον τουρισμό, σταλιμάνια, στον ορυκτό πλούτο και στον τομέα της έρευνας.Σε μια εποχή που η Ελλάδα δεν είναι πλέον η χώρα εκείνη ηοποία κάποτε την χρηματοδοτούσαν τα καπιταλιστικά καθεστώτα γιατί ήταν τοσύνορο της και ο αερόσακος όπου εκεί σταματούσαν όλα τα κουμμουνιστικάκαθεστώτα της εποχής.Οι σημερινές ανάγκες της χώρας είναι να σταθεί στα πόδιατης, να δημιουργήσει ανάπτυξη με ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα, με μείωση τωναμυντικών δαπανών της, με ένα τραπεζικό σύστημα που θα βοηθήσει την νέα γενιάκαι τις ιδέες της νέας γενιάς, όπου μέσα από ένα άρτιο οικονομικό σύστημαμπορούν να γίνουν πράξη.Διότι οι νέοι μας εκεί όπου τα άλλα  οικονομικά συστήματα σε άλλες  χώρες τους δίνουν την η ευκαιρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φέρουν και ναδημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες με μεγάλη απήχηση και επιτυχία στο παγκόσμιοκοινωνικό ιστό.Οι προτάσεις και οι επισημάνσεις  του Γιώργου Παπανδρέου όσο αφόρα την λειτουργίατης ΕΕ απέδειξαν ότι η ΕΕ δεν ήταν θωρακισμένη και δημοκρατικά αλλά καιοικονομικά απέναντι  στις διεθνείς αγορέςκαι τους οίκους αξιολογήσεις. Προτάσεις όπως το Ευρωομόλογο, το δημοψήφισμα το όποιο τοαπαρνήθηκαν και οι Ευρωπαίοι αλλά και οι αριστερές δυνάμεις τις χώρας μας, καθώςκαι οι άνθρωποι του πνεύματος, κατά την προσωπική μου γνώμη πρόσβαλαν και πλήγωσανμε την στάση τους την άμεση δημοκρατία.Για παράδειγμα η Ελλάδα παραχώρησε το όνομα Ευρώπη στην ΕΕ,με όνειρο  να δημιουργηθεί μια Ευρώπη τηςαλληλεγγύης, ,της ανθρωπιάς, της αξιοπρεπείας,  της συμφιλίωσης, μια Ευρώπη των λαών και όχιτων αδίστακτων τραπεζών.Όταν λοιπόν ο αγώνας δρόμου που έδωσε ο Παπανδρέου 26Ιουλίου, μια σκληρή διαπραγμάτευση για την εξασφάλιση των 130 δις και για το κούρεματων άλλων 120 δις  ήρθε το Ελληνικό πολιτικό σύστημα μετά από 8 μήνες να γεννηθεί και να ωριμάσει το οχταμηνίτικο νακαταλάβει την πραγματική συμφωνία που πέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΕΕ.

Ο Παπανδρέου λοιπόν θυσίασε την πρωθυπουργία του, απόδειξεότι δεν έχει ιδιοτέλεια και ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα, δεν μπήκε στην αντιπαράθεσητων προσωπικών επιθέσεων που δέχτηκε και δρομολόγησε ακόμα και τις εξελίξειςγια την εκλογή προέδρου στο κόμμα του με την φιλοσοφία πρώτα η πατρίδα και μετάτο κόμμα, γιατί χωράς πατρίδα δεν υπάρχουν κόμματα.Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον πρόεδρο που μας δίδαξεδημοκρατία, όχι ιδιοτέλεια και όχι καρέκλα για την καταστροφή της χώρας. Ο Παπανδρέου μαςδίδαξε ότι δεν υπάρχουν εκφραστές του και εκπροσωπεί του, σέβεται τιςδιαδικασίες που τις έχει δρομολογήσει ο ίδιος, αυτό τιμά και την δημοκρατία τηςχωράς και του κόμματος, έτσι και οι δεσμεύσεις που έχει πάρει το εθνικόσυμβούλιο για την διαδικασία εκλογής για να τιμούν την δημοκρατία της χώρας πρέπεινα γίνουν πράξη, δηλαδή η εκλογή του προέδρου να γίνει εφόσον έχουν  ολοκληρωθεί με επιτυχία το psi και η νέαδανειακή σύμβαση.Ο Παπανδρέου λοιπόν δεν εξουσιοδοτεί κανέναν( από τουςυποψηφίους διαδόχους και τους ομαδάρχες) γιατί αυτές είναι οι αρχές και οιαξίες του.Εγώ λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Παπανδρέου για τιςεξελίξεις που έχει δρομολογήσει και για τις τομές που έχει φέρει μέχρι σήμεραστην χώρα, γιατί ο χρόνος σίγουρα θα τον δικαιώσει και μαζί του και τηνπολιτική παράταξη μας. Τζήμας Βασίλειος Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ