2013-02-10 18:13:00
Φωτογραφία για Πόλεμος σε 3 πεδία για τα σκουπίδια της Αττικής...!!!
Σε Γόρδιο Δεσμό για την τριμερή κυβέρνηση εξελίσσεται ο δρομολογούμενος διαγωνισμός για τα 4 εργοστάσια διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής. 

Μέχρι τώρα, που έχουν υποβληθεί όλες οι αιτήσεις συμμετοχής, όλοι οι επίδοξοι ανάδοχοι συγκλίνουν στην υιοθέτηση της καύσης των απορριμμάτων. Παρά την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης λύσης για τη δημόσια υγεία και το υψηλό κόστος της επένδυσης όλα τα μέρη, παρά τα επιμέρους συμφέροντα, δεν προσανατολίζονται σε άλλη μέθοδο διαχείρισης ακόμα και μετά τις επί τούτου αρνητικές επισημάνσεις των αρμοδίων τεχνοκρατικών φορέων.  

       

 Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα εγείρει πολλές αντιδράσεις. Σε πρώτο πλάνο εντοπίζονται οι δριμύτατες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Κερατέα και Γραμματικό δηλώνουν έτοιμες να αντισταθούν σε κάθε ενέργεια εγκατάστασης εργολάβου στα διοικητικά όριά τους. Η Φυλή δεν έχει αποφασίσει καν αν δεχθεί…, κι αν δεχθεί…, που θα δεχθεί να χωροθετηθεί το εργοστάσιο.


Ο δήμαρχος, Δημήτρης Μπουραίμης δηλώνει ότι είναι θέμα τιμής πολιτικής, κοινωνικής και προσωπικής η αντίσταση σε κάθε αυθαίρετη ενέργεια της κεντρικής κυβέρνησης στην περιοχή του.

     Ένα δεύτερο μέτωπο θα αναδειχθεί στο παρασκήνιο του διαγωνισμού καθώς προσφορές για συμμετοχή στο διαγωνισμό έχουν καταθέσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέρονται, - Μπόμπολας, Κόκκαλης, Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Περιστέρης, Λάτσης και ΔΕΗ (εσχάτως )( με τους ομίλους,  Ενωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, Ενωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ - ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ, Ενωση Προσώπων ΜΕΤΚΑ ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ,  Ενωση Εταιρειών J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ,  Ενωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - ΔΕΗ ΑΕ, Ενωση Εταιρειών ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT AE - ENVITEC AE, Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ )  - και σε δεύτερο στάδιο με τις ενστάσεις που θα καταθέσουν όσοι αποτύχουν στο διαγωνισμό και στη δικαστική χρονοτριβή που θα  ακολουθήσει.

       Σε πολιτικό επίπεδο ο εν λόγω διαγωνισμός δύναται να δυναμιτίσει και τις σχέσεις των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων καθώς η ΔΗΜΑΡ αντιτίθεται δημόσια τόσο στην επιλογή της καύσης απορριμμάτων όσο και στην όλη διαδικασία επιλογής αναδόχου. Η διαδικασία, « ανταγωνιστικού διαλόγου », που επελέγη, και με απλά λόγια σημαίνει τετ-α-τετ διαπραγμάτευση ανάμεσα στον αναθέτοντα και αναλαμβάνοντα δημιουργεί αμφιβολίες για το δίκαιο της επιλογής τόσο ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους όσο κι ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ