2013-02-10 18:56:09
Φωτογραφία για Οι προορισμοί που πρέπει να επισκεφθείς (τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου)
10 Must προορισμοί για διακοπές που θα σας μαγέψουν!

Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα καλύτερο από το να ταξιδεύεις στη ζωή σου! Και αν δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις ταξίδια σε μακρινούς και ονειρικούς προορισμό, μπορείς τουλάχιστον να τους φανταστείς μέσα από εξωτικές φωτογραφίες. Αυτό επιχειρούμε να κάνουμε εμείς παραθέτοντάς σας 10 ονειρικούς προορισμούς σε Ασία, Ευρώπη, Αφρική και Λατινική Αμερική, που είναι άξιοι εξερεύνησης για το 2013. Δείτε, λοιπόν, τους 10 πιο must προορισμούς για διακοπές που θα σας μαγέψουν Βιρμανία (Myanmar)

Το όνομα και μόνο αυτής της χώρας ακούγεται εξωτικό και απόμακρο. Απέραντες εκτάσεις διάσπαρτες με αρχαίες παγόδες να προεξέχουν πάνω από την ομίχλη, επιβλητικά ποτάμια και υπέροχοι άνθρωποι. Το ταξίδι είναι πολύ οικονομικό και σχετικά εύκολο, οι άνθρωποι εκεί θα κάνουν τα πάντα για να νιώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Στην περίπτωση που έχετε καλυφθεί από περιπετειώδεις διαδρομές και αρχαίες πόλεις, υπάρχουν αρκετά παραθαλάσσια σημεία που μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα στην καρδιά του ευρωπαϊκού χειμώνα
. Πριν επισκεφτείτε τη Βιρμανία, μπείτε στον κόπο να μάθετε περισσότερα για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Μέχρι στιγμής η χώρα είναι πραγματικά αμόλυντη από τον τουρισμό και θα μπορούσε να παραμείνει για πάντα έτσι αν οι επισκέπτες συμπεριφέρονται πάντα με την απαιτούμενη γνώση και σεβασμό.

 

  

Riviera Maya - Μεξικό

Γιούκα και φοινικόδεντρα παντού και μια φαρδιά παραλία που φαίνεται να μην τελειώνει καν εκεί όπου φτάνει το μάτι. Η άμμος, χρυσή , διάφανη, απαλή, καταλήγει στο εκτυφλωτικό τιρκουάζ της Καραϊβικής. Μερικές εκατοντάδες μίλια μέσα στη θάλασσα, κάτω από το νερό, ο δεύτερος μεγαλύτερος ύφαλος του κόσμου «σπάει» το μένος της θάλασσας, προστατεύοντας το μικρό αυτό κόσμημα της ανατολικότερης περιοχής του Μεξικού. Φαίνεται πως οι Μάγιας ήξεραν πού έχτισαν το βασίλειό τους!

 

Κούβα

Το ταξίδι στην Κούβα είναι ονειρεμένο γιατί προσφέρει στον κάθε ταξιδιώτη αυτό που εκείνος θέλει. Και μπορεί να θεωρείται λίγο περισσότερο «αντρικό» κάποιες φορές, αλλά και οι γυναίκες λαχταράνε να γνωρίσουν αυτόν τον προορισμό, να λικνιστούν στους ρυθμούς της salsa, να αποκτήσουν σοκολατί χρώμα και να «δανειστούν» κάτι από την ομορφιά και ξεγνοιασιά των γυναικών της Κούβας. Άλλοι θέλουν να γνωρίσουν την πατρίδα του Τσε Γκεβάρα και να μάθουν περισσότερα για το καθεστώς, την επανάσταση, την ιστορία. Άλλοι θέλουν να ταξιδέψουν στην ενδοχώρα, να δουν τις Κουβανικές επαρχίες, να κολυμπήσουν και να κάνουν καταδύσεις στον τροπικό βυθό της Καραϊβικής. Άλλοι απλά να διασκεδάσουν, να πιουν άφθονο ρούμι, αγοράζοντας αυθεντικά πούρα. 

 

Νεπάλ

Μέσα στην αγκαλιά των Ιμαλαΐων, με τοπία που κόβουν την ανάσα, και ανθρώπους ζεστούς που παρά τη φτώχεια τους, υποδέχονται πάντα με χαμόγελο τον ταξιδιώτη, το Νεπάλ είναι ένας προορισμός που θα εξάψει τη φαντασία σας και θα αιχμαλωτίσει για πάντα το μυαλό σας. Πραγματικά ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο, με παραδόσεις, συνήθειες και προπαντός ανθρώπινη πίστη σε θεϊκές δυνάμεις, που για εμάς τους δυτικούς, υπάρχουν μόνο στα παραμύθια.

 

Καναδάς - Εθνικοί δρυμοί

Ο Καναδάς είναι μια υπέροχη χώρα, από την άποψη του φυσικού περιβάλλοντος. Στις δεκατρείς επαρχίες του βρίσκονται 36 Εθνικοί Δρυμοί, οι οποίοι είναι εκπληκτικοί και αντιπροσωπευτικοί της χώρας. Στα πάρκα του Καναδά προστατεύεται η οικολογική ακεραιότητα των περιοχών και επιτρέπεται στο κοινό, να εξερευνήσουν, να μάθουν περισσότερα και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της χώρας αυτής. Ψηλές χιονισμένες βουνοκορφές, εκτεταμένοι παγετώνες, λίμνες, νησιά, φιόρδ, κοιλάδες, δάση με κωνοφόρα δέντρα, εντυπωσιακοί καταρράκτες, βραχώδεις ακτές, θερμές πηγές, φαράγγια και σπηλιές συνθέτουν τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

 

Πορτογαλία - Κοιλάδα του Ντούρο

Το «Χρυσό Ποτάμι», που κατηφορίζει σε μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων στα σύνορα Ισπανίας-Πορτογαλίας ως τον Ατλαντικό, έχει χαρίσει πλούτη και φήμη σ’ αυτήν τη γωνιά της Ευρώπης. Ίσως γι’ αυτό δίπλα στα παραδοσιακά αγροτουριστικά καταλύματα εμφανίζονται όλο και συχνότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων με σπα καλύπτοντας και τα πιο απαιτητικά γούστα. Η κοιλάδα του Ντούρο απευθύνεται σε ταξιδιώτες-συλλέκτες εμπειριών. Ειδικά στις αρχές του φθινοπώρου που όλα παραδίνονται στον πυρετό του τρύγου αλλά και αργότερα, όταν οι τουρίστες αραιώνουν και οι ρυθμοί χαλαρώνουν, θα ευχαριστηθείτε υπέροχες βόλτες σε δάση, μικρές γκουρμέ ανακαλύψεις και ατελείωτες οινογνωσίες στα παραδοσιακά quintas (οινοποιεία), τα οποία πολύ συχνά διαθέτουν και ρομαντικούς ξενώνες σε πολύ καλές τιμές.

 

Αλάσκα

Η Αλάσκα είναι πολιτεία των Η.Π.Α, που συνορεύει στα ανατολικά με τον Καναδά και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό ωκεανό. Η εξερεύνηση της άρχισε το 1741 από το Βίτους Μπήρινγκ, για λογαριασμό της Ρωσίας. Τη συνέχισε το 1778 ο Τζέιμς Κουκ και στις αρχές του 19ου αιώνα αποστολές εξερεύνησαν τις ακτές από τον Ειρηνικό ως τον Βόρειο Παγωμένο ωκεανό. Η συστηματική εξερεύνηση της Αλάσκας και ο αποικισμός της που ακολούθησε οφείλονται κυρίως στους Σιβηρικούς και Αμερικανούς κυνηγούς, οι οποίοι από το 1784 ίδρυσαν εταιρίες για το κυνήγι ζώων και την πώληση γουναρικών. Οι ξενώνες που διαθέτει θα σας προσφέρουν όλα τα κομφόρ και με λίγα λόγια θα σας μαγέψουν! 

 

Κριμαία - Συμφερούπολη

Η Συμφερόπολη (κυριολεκτικά: το λευκό τζαμί) είναι η πρωτεύουσα της Αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία. Ως πρωτεύουσα η Συμφερόπολη είναι σημαντικό πολιτικό, οικονομικό και μεταφορικό κέντρο της χερσονήσου. Από το 2006 ο πληθυσμός της πόλης κυμαίνεται στα 340.600 άτομα. Η αρχαιολογική μαρτυρία στη Συμφερόπολη υποδεικνύει την ύπαρξη μιας αρχαίας σκυθικής πόλης [Νεάπολη]. Η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία κτίστηκε η πόλη υπήρξε πατρίδα των Κριμαίων Τατάρων και της πόλης Ακμεσκίτ. Μετά την προσάρτηση του Κριμαϊκού Χανάτου στη Ρωσική αυτοκρατορία, το όνομα της πόλης άλλαξε στο παρόν Συμφερούπολη.

Αντίς Αμπέμπα - Αιθιοπία

Η Αντίς Αμπέμπα (Addis Ababa), η οποία αναφέρεται μερικές φορές ως η πρωτεύουσα της Αφρικής, αποτελεί ένα ζωντανό κέντρο οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δραστηριοτήτων, καθώς και έδρα σημαντικών φορέων, όπως του Οργανισμού για την Αφρικανική Ενότητα (OAU) και της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική (UNECA). Η διαφορετικότητα των κατοίκων της αντανακλάται στις πολλές εκκλησίες, τα παζάρια, τα τζαμιά και τα μουσεία, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Μουσείο της Αιθιοπίας που στεγάζει τον απολιθωμένο σκελετό της Dinkinesh ή Lucy κατά άλλους, του αυστραλιανού πιθήκου που ανακαλύφθηκε στην περιοχή τη δεκαετία του 1970

 

Καρταχένα - Κολομβία

Η Καρταχένα, ένα πανέμορφο ψαροχώρι στη ακτή της Καραϊβικής στην Κολομβία, διαθέτει εξαιρετικές παραλίες, μια ιστορική παλιά πόλη που τη διασχίζετε εύκολα με τα πόδια καθώς και πανέμορφη αποικιακή αρχιτεκτονική. Είναι ένα από τα ασφαλέστερα σημεία της χώρας, γι' αυτό και είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές λιμάνι για τα κρουαζιερόπλοια. Αν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την εξερεύνηση στους λιθόστρωτους δρόμους, σταματήστε σε μία υπαίθρια καφετέρια για να χαζέψετε τον κόσμο και να δοκιμάσετε υπέροχα γλυκά!

 

 http://www.koolnews.gr/
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ