2013-02-11 16:27:03
Φωτογραφία για Οι εργαζόμενοι της EVIMA στους δρόμους, οι -πρώην- ασφαλισμένοι στα κεραμίδια
Συγκέντρωση στην οδό Σταδίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ασφαλιστικής εταιρείας EVIMA, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της.

Πρόκειται για εταιρεία που με δραστηριότητα κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης των αυτοκινήτων.

Οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν προσφυγή για την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο μεταξύ και σε ότι αφορά τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η ανακληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας EVIMA, στον αέρα έχουν βρεθεί 10.000 Αχαιοί.

Μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ», ο ασφαλιστής Ηλίας Κονταξής είπε πως αυτό που η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων εδώ και χρόνια ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι να ελέγχει σε βάθος τις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να διασφαλίζεται πως έχουν τα κεφάλαια να υποστηρίξουν αυτή τη δραστηριότητα.

«Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει νόμος που προβλέπει πως όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ελέγχονται τα τρία πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους για τα οικονομικά τους στοιχεία, και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Εμείς ζητούμε από την τράπεζα να εφαρμόσει κριτήρια αξιολόγησης και να ανακοινώσει την αξιοπιστία της κάθε εταιρείας με βάση αυτά, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει κάθε φορά ποιο είναι το επίπεδο της εταιρείας με την οποία θέλει να συνεργαστεί».

Μέχρι τώρα η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αποδεχθεί το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων. Το πρόβλημα όμως αναμένεται να λυθεί στο διάστημα 2014-2015 οπότε και στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα εφαρμοστεί η συμφωνία Σολβενσί, που είναι αντίστοιχη της συμφωνίας της Βασιλείας για τις τράπεζες, όπου θα γίνεται υποχρεωτικά η αξιολόγηση των ασφαλιστικών εταιρειών και θα υπάρχει κλίμακα, στην οποία κάθε εταιρεία θα κατατάσσεται ανάλογα με τα προσόντα της.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας του Σολβενσί αναμένεται να προστατέψει τους καταναλωτές από αιφνιδιασμούς, όπως αυτός με την EVIMA, όπου μολονότι έχουν καταβάλλει τα ασφάλιστρά τους βρίσκονται στον αέρα και πρέπει να αναζητήσουν τώρα άλλη εταιρεία, καταβάλλοντας νέα ασφάλιστρα.

ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΜΩΝΗΣ

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ