2013-02-11 22:31:53
Φωτογραφία για Από τον Καναδά μέχρι την Αφρική ο νέος Πάπας...!!!
Λίγο μετά την είδηση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' που προκάλεσε παγκόσμια έκπληξη, τον γύρο του κόσμου κάνουν τα ονόματα των επίδοξων διαδόχων του στην ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δύο αφρικανοί και τρεις λατινοαμερικανοί καρδινάλιοι βρίσκονται ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων για τη διαδοχή του γερμανού ποντίφικα με το ενδεχόμενο εκλογής ενός πάπα που δεν θα είναι Ευρωπαίος -έπειτα από το Μεγάλο Σχίσμα- να είναι ιδιαίτερα πιθανό. 

Από τη μαύρη ήπειρο προέρχονται ο καρδινάλιος Πίτερ Κόντβο Άπια Τέρκσον από τη Γκάνα και ο καρδινάλιος Φράνσις Αρίνζε από τη Νιγηρία. Ο δεύτερος ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους και το 2005, ενώ έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια του πολέμου Νιγηρίας-Μπιάφρας όταν ως αρχιεπίσκοπος της Ονίτσα οργάνωσε τη διανομή φαγητού και φαρμάκων στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τη σύγκρουση.

Από τη Νότια Αμερική προέρχονται ο αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο, Οντίλο Σερέρ και ο ιταλοαργεντινός Λεονάρντο Σάντρι, επικεφαλής του τμήματος του Βατικανού για τις Ανατολικές Εκκλησίες όπως και ο 65χρονος βραζιλιάνος, Ζοάο Μπραζ ντε Αβίζ.


Στους υποψηφίους φιγουράρει και ο 68χρονος γαλλοκαναδός καρδινάλιος του Κεμπέκ, Μαρκ Ουελέ. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά και είναι τους πιο στενούς συνεργάτες του πάπα Βενέδικτου. Τάσσεται κατά της άμβλωσης την οποία χαρακτηρίζει ως «ηθικό έγκλημα».

Ο 72χρονος συντηρητικός αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα, είναι φαβορί εάν τελικά εκλεγεί ποντίφικας από την Ευρώπη. Από τη Γηραιά Ήπειρο παίζουν επίσης τα ονόματα των καρδιναλίων Τζιανφράνκο Ραβάσι και Όσκαρ Ροντρίγκεζ Μαραντιάγκα.

Τα πάντα είναι ρευστά, όμως, αξιωματούχοι του Βατικανού αφήνουν ανοιχτό παράθυρο ο νέος Πάπας να προέρχεται από τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με την Telegraph, τονίζοντας ότι «η παγκόσμια Εκκλησία διδάσκει ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει ως επίκεντρο την Ευρώπη». Φυσικά δεν λείπουν οι φωνές που μιλούν για αφρικανό ποντίφικα σε μια προσπάθεια απόδειξης του Βατικανού ότι έχει... εκμοντερνιστεί.

Βαγγέλης Βιτζηλαίος / newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ