2013-02-12 00:33:03
Φωτογραφία για Ευ. Στυλιανίδης: Επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις
Υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης της πολιτικής της κινητικότητας στο δημόσιο, τονίζοντας πως... «επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλειστούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από εν ενεργεία υπαλλήλους που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου».

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Στυλιανίδης στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για πολιτική κινητικότητας στο δημόσιο με στόχο την αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις και τη μείωση των δαπανών συνολικά.

Ειδικά για την αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο, τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για να αξιοποιηθούν απόλυτα οι υπάλληλοι.

Αναφερόμενος στον πειθαρχικό κώδικα, ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε ότι αυστηροποιείται η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ανθρώπους που έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος και αυτό προωθείται με την αντικατάσταση των παραδοσιακών υπηρεσιακών συμβουλίων.

«Ήδη», πρόσθεσε, «από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν υπογραφεί τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιφέρεια στα οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της δικαιοσύνης». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ