2013-02-12 00:25:03
Φωτογραφία για Ψήφισμα Περ. Δυτ. Ελλάδας για απόσυρση σχεδίου Αθήνα - Μαραθώνια συνεδρίαση με αποδοκιμασίες από φοιτητές
Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της πολύωρης, κατεπείγουσας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, το ψήφισμα... σύμφωνα με το οποίο ζητάται η απόσυρση του σχεδίου "Αθηνά".

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα καταψήφισε η παράταξη του Γιώργου Παπαναστασίου. Παράλληλα ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δουγένης ψήφισε με λευκό.

Παρόντες στην αίθουσα της συνεδρίασης ήταν και αρκετοί φοιτητές και αγρότες. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας κατά την αρχική του τοποθέτηση σχολιάζοντας το σχέδιο «Αθηνά», τόνισε ότι η προωθούμενη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι άστοχη και άκυρη, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να βγει χτυπημένη η παιδεία και η εκπαίδευση.

Επιπλέον ένταση και αποδοκιμασίες από πλευράς φοιτητών σημειώθηκαν κατά την αποχώρηση της παράταξης του κ. Παπαναστασίου από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαναστασίου αντέδρασε όταν αποφασίστηκε από το Συμβούλιο να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κατα την τοποθέτησή του ο Πρύτανης του πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Παναγιωτάκης δήλωσε πως σέβεται την ιστορία του πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, ενώ εξέφρασε την διαφωνία του με το σχέδιο "Αθηνά" χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός του πολύ μικρού διαστήματος της διαβούλευσης.
newsplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ