2013-02-12 07:46:03
Φωτογραφία για Μέρκελ για Πάπα: «Ένας από τους μεγαλύτερους θρησκευτικούς στοχαστές»
Η Άγκελα Μέρκελ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο για την παραίτηση-βόμβα του Γερμανού Πάπα Βενέδικτου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ευχαρίστησε τον Πάπα για το έργο του ως κεφαλή της Εκκλησίας, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφασή του.

"Είναι και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους θρησκευτικούς στοχαστές της εποχής μας», δήλωσε και πρόσθεσε: “Από τη στιγμή που είναι πολύ αδύναμος για να ασκήσει τα καθήκοντά του, η απόφασή του πρέπει να γίνει σεβαστή”.

Η καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι: "Στην εποχή μας πολλοί άνθρωποι είναι σε θέση να κατανοήσουν πως ο Πάπας έχει να ασχοληθεί πλέον με τα... βάρη της γήρανσης”. Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Βενέδικτου 16ου τονίζοντας ότι έχει προωθήσει το διάλογο μεταξύ των εκκλησιών και έχει φτάσει στις καρδιές των πιστών, και πρόσφερε βοήθεια στους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους.

Επίσης, στάθηκε στην ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο, το 2011, χαρακτηριζοντάς την ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές του Κοινοβουλίου. "Περιέγραψε ότι βασική αποστολή μας ως πολιτικοί είναι να υπηρετούμε το νόμο και να υπερασπιστούμε τον κανόνα της αδικίας. Ως καγκελάριος θέλω να του πω "ευχαριστώ" για το έργο του και να του ευχηθώ ό, τι καλύτερο για τα επόμενα χρόνια".

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε: “Συγκινημένος ως χριστιανός και ως καθολικός” από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ