2013-02-12 10:16:48
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΙΚΑ Ξάνθης από εργαζόμενους και απολυμένους
Απολύονται 7 εργαζόμενοι, μένει με 15 άτομα προσωπικό για 56.000 ασφαλισμένους.

Στο πλευρό των απολυμένων εργαζόμενοι και σωματεία της Ξάνθης Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι του ΙΚΑ Ξάνθης προχώρησαν το πρωί της Τρίτης σε κατάληψη του κτηρίου των διοικητικών υπηρεσιών του υποκαταστήματος στην Ξάνθης.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι και σωματεία διαφόρων κλάδων συγκεντρώθηκαν έξω από το ΙΚΑ Ξάνθης αναρτώντας πανό και προχωρώντας στο συμβολικό κλείσιμο του κτηρίου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην απόλυση επτά εργαζομένων του ΙΚΑ Ξάνθης που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ (προκήρυξη 9Κ).

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, τους ασφαλισμένους που συνδιαλλάσσονται καθημερινά με το ΙΚΑ. Σήμερα μας κατέλαβαν οι οικοδόμοι το πρωί και είναι ένας κλάδος που εξυπηρετείται καθημερινά από το ΙΚΑ, και προσδοκούμε να φέρουμε στο πλευρό μας όλους όσοι εμπλέκονται με το ΙΚΑ να συνειδητοποιήσουν ότι το ΙΚΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό αυτές τις συνθήκες με 15 άτομα παραγωγικό προσωπικό, να σταθούν μαζί μας και να διεκδικήσουμε από την πολιτεία ώστε να πάρει μια απόφαση για τους επιτυχόντες τις 9Κ/2008» σημειώνει η κα Κωνσταντίνα Τσαμπατανίδου, μια εκ των επτά εργαζομένων του ΙΚΑ Ξάνθης που βλέπουν την πόρτα της εξόδου
.

Οι εργαζόμενοι εξηγούν πως εφόσον ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των επτά εργαζομένων του ΙΚΑ Ξάνθης αυτό θα οδηγηθεί σε μια χαοτική κατάσταση, με τον προσωπικό να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους 56.000 ασφαλισμένους του Νομού, ενώ παράλληλα επισημαίνουν πως ακόμη και τώρα η εξυπηρέτηση γινόταν με μεγάλη δυσκολία, με τους ασφαλισμένους να σχηματίζουν ουρές και τον χρόνο αναμονής να αγγίζει τα όρια του εκνευρισμού.

Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι, που δεν έχουν υπογράψει ακόμη τις απολύσεις τους, ακολουθώντας τις συμβουλές των νομικών τους εκπροσώπων, κινούνται πλέον και δικαστικά προσφεύγοντας στο ΣτΕ ενώ υπενθυμίζεται πως η απόλυσή τους έγινε γνωστή στους ίδιους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πανελλαδικά η εξέλιξη αυτή επηρεάζει 450 εργαζόμενους του ΙΚΑ οι οποίοι πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 9Κ/2008 για την ΑΤΕ, με την τελευταία να αρνείται τότε να τους απορροφήσει με αποτέλεσμα αυτοί να μεταφέρονται στο ΙΚΑ όπου και εργάζονται εδώ και 1,5 χρόνο. Ωστόσο το Εφετείο Αθηνών έκρινε ως αντισυνταγματική την πρόσληψή τους με αποτέλεσμα αυτοί να οδηγούνται πλέον στον δρόμο, αφήνοντας πίσω τους τρομακτικά κενά στο δυναμικό των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ΙΚΑ.

Συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ απολύονται 35 εργαζόμενοι, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις – καταλήψεις πραγματοποιούνται σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
thrakitoday Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ