2013-02-12 10:47:03
Φωτογραφία για Μειώσεις τελών και αντιμετώπιση φτώχειας στην Καλαμάτα
Εγκρίθηκε η μελέτη για την «Ανάπλαση περιοχής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας», προϋπολογισμού 780.000,00 €, με ΦΠΑ και η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013. Κατά τη μελέτη, προβλέπεται η ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής που βρίσκεται ανατολικά του Μεγάρου και στην προβολή του, δηλαδή στην οδό Νέδοντος, στο parking και στην οδό Αρτέμιδος.

Β. Δημοτικά Τέλη

Με απόφασή του, το Δ.Σ ενέκρινε τη μείωση των δημοτικών τελών, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Παύλου Μπουζιάνη, η οποία έχει ως εξής. 1. Μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων κατά 10% 2. Μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας στάθμευσης σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης από 70,00 € σε 50,00 € και χορήγηση μέχρι 100 καρτών μηνιαίως με σειρά προτεραιότητας 3. Είσπραξη των τελών καθαριότητας και ΦΗΧ για τη χρήση μη στεγασμένων χώρων στους επαγγελματίες της οδού Ναυαρίνου α) από Φαρών έως Ακρίτα το 50% και β) από Ακρίτα έως τέρμα Ναυαρίνου το 25% 4
. Αύξηση του ποσοστού μείωσης των ΔΤ και ΦΗΧ από 10% σε 20% όσων κάνουν πιστοποιημένη χρήση οικιακών κάδων κομποστοποίησης 5. Απαλλαγή από τα τέλη εκταφής των κοιμητηρίων των ημιαστικών περιοχών 6. Απαλλαγή της καταβολής του ετήσιου τέλους για τους κατόχους μονού οικογενειακού τάφου και για μία τριετία από την ταφή 7. Απαλλαγή από την καταβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τα στέγαστρα σταθμών ΤΑΞΙ. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στη μείωση δημοτικών τελών, παρά την οικονομική κρίση και τη μείωση των εσόδων του.

Γ. Αντιμετώπιση της ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Με άλλη απόφασή του, το Δ.Σ αποφάσισε τη σύναψη Μνημονίου, μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού και Ερευνητικού Κέντρου Αθηνών, για την πράξη με τίτλο: «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών- Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Καλαμάτας», για την υποβολή πρότασης στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013». Μέσα από αυτό το πρόγραμμα προβλέπεται η απασχόληση 24 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στις προνοιακές δομές του Δήμου.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ