2013-02-12 11:05:03
Φωτογραφία για Apple: Σχεδιάζει ρολόι για να σώσει τη μετοχή της;
Σε αναζήτηση ενός νέου προϊόντος που θα την επαναφέρει στα κέρδη βρίσκεται η Apple, με τις φήμες να κάνουν λόγο για τη δημιουργία του iWatch Με τα iPhones, τα iPad και τα iPods να μην προκαλούν πλέον τον αρχικό ενθουσιασμό, ο Tim Cook θέλει να παρουσιάσει κάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα της τεχνολογικής κοινότητας.

Πρόσφατα δημοσιεύματα των New York Times και της Wall Street Journal, αν και οι σχετικές φήμες κυκλοφορούν αρκετό καιρό, θέλουν την Apple να σχεδιάζει μία νέα «έξυπνη» συσκευή που θα έχει τη μορφή ρολογιού χειρός.

Από τον Ιανουάριο του 2010 όπου παρουσιάστηκε το πρώτο iPad, η Apple δείχνει να στερεύει από φρέσκες ιδέες. Η δυσαρέσκεια τόσο των φανατικών οπαδών της εταιρείας όσο και των επενδυτών αποτυπώθηκε στη μετοχή της. Στα τέλη Ιανουαρίου, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, η μετοχή της Apple, έκανε βουτιά 12,3% και άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών. Τότε, και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου, η Apple έχασε το θρόνο της μεγαλύτερης σε κεφαλαιοποίηση εταιρείας του κόσμου.


Τους τελευταίους έξι μήνες και συγκεκριμένα από τα μέσα Σεπτεμβρίου-όπως φαίνεται και από το διάγραμμα-, η μετοχή της Apple κινείται συνεχώς πτωτικά.

Πάντως, ήδη οι ειδήσεις και οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για το νέο ρολόι, έχουν φέρει ένα 3ημερο ράλι στη τιμή, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη Νοεμβρίου.

Αναλυτές ειδικοί στα θέματα της τεχνολογίας αναφέρονται σε μία νέα αγορά. Αυτή του

"wearable computing", δηλαδή των ηλεκτρονικών συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να "φορεθούν" ως αξεσουάρ.

Σύμφωνα με μελέτη της Juniper Research που δημοσίευσε ο Guardian, η συγκεκριμένη αγορά, που απευθύνεται σε καταναλωτές φανατικούς με τη γυμναστική, αλλά και σε γιατρούς και στρατιωτικούς θα μπορούσε να φθάσει σε αξία το 1,5 δισ. δολάρια. Σε περίπτωση μάλιστα που το ρολόι της Apple λανσαριστεί, τότε η αγορά θα μπορούσε να εκραγεί, αναφέρει η μελέτη.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ