2013-02-12 11:34:03
Φωτογραφία για Καταφύγιο για κακοποιημένους από τις... συζύγους!
Ένα καταφύγιο που θα φιλοξενήσει τους άνδρες που υποβάλλονται σε σωματική και ψυχολογική βία στα χέρια των συζύγων τους, σκοπεύει ν' ανοίξει η τουρκική κυβέρνηση στην Κωνσταντινούπολη Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, Φατμά Σαχίν, «από καιρό σε καιρό περιστατικά ανδρών που έχουν κακοποιηθεί από τους συζύγους βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης. Έφτασε η ώρα να τεθούν υπό προστασία όχι μόνο τα παιδιά και οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες. Έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιο για την προστασία των ανδρών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σχεδιάζουμε να ανοίξουμε ένα καταφύγιο στην Κωνσταντινούπολη, που θα καλωσορίσει τους άνδρες που υποβάλλονται σε βία από τις συζύγους τους».

Μάλιστα, για να νιώθουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια (από τις συζύγους δολοφόνους;) οι άνδρες που θα καταφεύγουν εκεί, θα προστατεύονται από την αστυνομία, η τοποθεσία του καταφυγίου θα είναι μυστική, δεν θα φέρει ταμπέλα που θα δείχνει ότι πρόκειται για καταφύγιο αντρών και τα παράθυρα θα έχουν κάγκελα!.

Αν το σχέδιο του υπουργείου γίνει πραγματικότητα, τότε θα είναι το πρώτο καταφύγιο των ανδρών στην Τουρκία που θα χρηματοδοτηθεί και θα λειτουργήσει με κρατικούς πόρους.

Ένα παρόμοιο ίδρυμα προστασίας κακοποιημένων Τούρκων συζύγων (!) υπάρχει στην πόλη Κόνια, το οποίο έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα 300 άνδρες και λειτουργεί με δωρεές και χορηγίες.

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ