2013-02-12 11:30:06
Φωτογραφία για Αφρικανός ο επικρατέστερος για την αγία έδρα
Τα γραφεία στοιχημάτων έλαβαν κιόλας δράση.

Η είδηση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου 16ου συγκλονίζει το Βατικανό και τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας με τη διαδοχολογία για τον επόμενο ηγέτη να εντείνεται όλο και περισσότερο.

Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν ως φαβορί τον Πήτερ Τάρκσον καρδινάλιο από την Γκάνα, ενώ δεύτερος στη σειρά διαδοχής είναι Φράνσις Αρίνζε από τη Νιγηρία.

Και οι δύο υποψήφιοι είναι αφροαμερικάνοι κάτι που σημαίνει πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο επόμενος Πάπας να είναι έγχρωμος για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πιστοί στην Αφρική υπολογίζονται περίπου στα 165 εκατομμύρια δεν είναι παράλογο το γεγονός ο επόμενος Πάπας να μην είναι λευκός,

Τα υπόλοιπα ονόματα στη διαδοχή είναι ο αρχιεπίσκοπος Σάο Πάολο της Βραζιλίας, Οντίλο Σέρερ, Καναδός Μαρκ Ουελέτ και ο Ιταλός, Αντζελο Σκόλα.


Ενα από τα ατού του επικρατέστερου, Πήτερ Τάρκσον, είναι πρώτον η ηλικία του, καθώς είναι μόλις 64 ετών, ενώ χαρακτηρίζεται και πολύ ικανός στην επικοινωνία κάτι που δεν ήταν και το φόρτε του Πάπα Βενέδικτου.

Οι μετρ του στοιχήματος, Βρετανοί, ήδη έχουν χρίσει φαβορί τον καρδινάλιο Τάρκσον, όπως δείχνουν και οι λίστες που ανακοίνωσαν οι εταιρείες στοιχημάτων Paddy Power και Ladbrokes τις οποίες αναδημοσιεύει η Guardian.

Η απόδοση που δίνει η εταιρεία Ladbrokes είναι

5/2 για τον Πητερ Τάρκσον από την Γκάνα

3/1 για τον Καναδό Μάρκ Ουελέτ

4/1 για τον Νιγηριανό Φράνσις Αρινζε και

6/1 για τον Αντζελο Σκόλα από την Ιταλία

Ερωτήματα για την ξαφνική παραίτηση

Οσον αφορά στον απερχόμενο Πάπα τα ερωτήματα για την ξαφνική του αποχώρηση παραμένουν πολλά, ωστόσο, ο αδερφός του Γκεόργκ Ράτζινγκερ δήλωσε στο πρακτορείο «DPA» ότι γνώριζε εδώ και μήνες για την επικείμενη παραίτησή του επιβεβαιώνοντας ότι το προχωρημένο της ηλικίας του ήταν ο βασικός λόγος για να λάβει τη δύσκολη απόφαση.

«Γνώριζα εδώ και κάποιους μήνες για την παραίτησή του, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Σε αυτήν την ηλικία ο αδερφός μου χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση. Θα μείνει στη Ρώμη» υποστήριξε ο αδερφός του.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο Πάπας Βενέδικτος δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να περπατήσει, ενώ ο γιατρός του είχε συστήσει να σταματήσει τα υπερατλαντικά ταξίδια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο απερχόμενος ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα παραμείνει στη Ρώμη και θα αποσυρθεί σε μοναστήρι.

Από την άλλη πλευρά, ο Βενέδικτος ήταν από την αρχή μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με ελάχιστες «συμπάθειες» στα κέντρα εξουσίας της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ, είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν κατάφερε να παίξει σωστά το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Επίσης όσο ήταν προκαθήμενος της ισχυρής έδρας του Βατικανού, η Εκκλησία κλυδωνίστηκε από σοβαρά σκάνδαλα τα οποία άγγιξαν μέχρι και τον ίδιο, καθώς ο γραμματέας του βρέθηκε κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες.

Πρώτη παραίτηση έπειτα από εξακόσια χρόνια

Το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη παραίτηση Πάπα από το μακρινό 1415 φθάνει για να σκιαγραφηθεί το μέγεθος της βόμβας που χτύπησε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και δικαιολογεί τον σάλο που έχει επικρατήσει.

Ο τελευταίος πάπας ήταν ο Γρηγόριος ο 12ος το 1415 ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για να αποφευχθεί ένα ακόμη σχίσμα στην Παπική Εκκλησία, ενώ η πιο διάσημη παραίτηση είναι εκείνη του Σελεστίνου του Ε το 1294 ο οποίος υπήρξε Πάπας μόλις για τρεις μήνες και πέρασε την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Για τους λάτρεις της συνομωσιολογίας

Οπως ήταν αναμενόμενο τέτοιες ιστορίες πυροδοτούν και αλυσιδωτές αντιδράσεις στη σφαίρα του μεταφυσικού και στις θεωρίες συνωμοσίας που πάντα λατρεύουν όσοι ασχολούνται με την ιστορία του Βατικανού.

Σύμφωνα με τις προφητείες του Αγίου Μαλαχία ο διάδοχος του Βενέδικτου θα είναι ο τελευταίος Πάπας, θα οδηγήσει το ποίμνιό του κατά τη διάλυση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και τη καταστροφή της Ρώμης και μετέπειτα θα επέλθει το Τέλος του Κόσμου.

Ο τελευταίος Πάπας, σύμφωνα, με την προφητεία θα ονομάζεται «Πέτρος ο Ρωμαίος» και, παρά το γεγονός ότι όσοι εκλέγονται στο θρόνο αλλάζουν το όνομά τους, μόνο και μόνο το γεγονός ότι το όνομα του επικρατέστερου για τη διαδοχή είναι «Πέτρος» (Πήτερ Τάρκσον) δίνει πολλή τροφή για σχόλια.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Περιπλανώμενος Ντέρεκ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Περιπλανώμενος Ντέρεκ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ