2013-02-12 12:37:03
Φωτογραφία για Λ. Αυγενάκης: Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ειδικευμένων γιατρών του Ν.25191997 που εργάστηκαν σαν ειδικευόμενοι
από το Γραφείο Τύπου

Την μη αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας των ιατρών του Ν.2519/1997, αναδεικνύει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και ζητά να ληφθεί υπόψη στην εξέλιξή τους ο χρόνος που εργάστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η παρ. 2 του άρθρου 23 του Ν.2519/1997 αναφέρει ότι: «…σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε κενές θέσεις ειδικευομένων και μέχρι το 60% αυτών, μπορούν να προσλαμβάνονται ειδικευμένοι γιατροί αντίστοιχης ειδικότητας, με σύμβαση διάρκειας μέχρι ενός (1) έτους. Ως προς τις αποδοχές και τον τρόπο αμοιβής τους εφαρμόζονται οι ισχύουσες για τους ειδικευόμενους διατάξεις».

Με το νόμο αυτό διορίστηκαν γιατροί για πρώτη φορά με ετήσιες συμβάσεις έργου για να καλύψουν κενές θέσεις. Παρά το γεγονός ότι ήταν ειδικευμένοι ιατροί και εκτελούσαν χρέη ειδικευμένων ιατρών, λάμβαναν αμοιβές αντίστοιχες των ειδικευόμενων.


Όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής στην παρέμβασή του: «οι θέσεις αυτές καταργήθηκαν επτά μήνες μετά και κατόπιν σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αντικαταστάθηκαν από τις θέσεις επικουρικών ιατρών οι οποίοι όταν πλέον διορίστηκαν στο Ε.Σ.Υ. είχαν τη δυνατότητα να τους αναγνωριστεί ο χρόνος αυτός, ως προϋπηρεσία στην εξέλιξή τους σαν ιατροί».

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στην άρση αυτής της αδικίας σε βάρος των ιατρών του Ν. 2519/1997, οι οποίοι είχαν εργαστεί για ένα έτος ως ειδικευόμενοι, ενώ ήταν ειδικευμένοι και δεν τους αναγνωρίζεται ο χρόνος προϋπηρεσίας τους για την εξέλιξή τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ