2013-02-12 14:26:02
Φωτογραφία για Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας
Τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε χθες από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ευρύ φάσμα δεσμεύσεων στον τομέα της υγείας. Με τη σημερινή κατάθεση συμπληρώνεται ένας μεγάλος κατάλογος σημαντικών έργων που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στον τομέα της υγείας. Έργα καθοριστικής σημασίας ιδιαίτερα για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Τα πλείστα των έργων αυτών έχουν υλοποιηθεί κάτω από πολύ δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες για τον τόπο μας και την Ευρώπη γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδεται από τη Κυβέρνησή μας στον Τομέα της Υγείας. Ο εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών δομών που επιβάλλουν οι συνεχείς εξελίξεις στον Τομέα της Υγείας και της Ιατρικής Επιστήμης, καθώς επίσης και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχομένων Υπηρεσιών Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης προς το σύνολο των Κυπρίων πολιτών, έχει αποτελέσει το σταθερό στόχο της Κυβέρνησης. Έχει αποτελέσει τον κύριο γνώμονά της στο μακροχρόνιο σχεδιασμό στον τομέα της υγείας.


Η απόλαυση του ψηλότερου επιπέδου υγείας, αποτελεί αδιαμφισβήτητα, ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, όπως αυτή περιγράφεται στη Διακήρυξη της ίδρυσης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, το 1948. Χρέος της πολιτείας είναι να παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις και τα μέσα, ούτως ώστε οι παροχείς Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, να είναι σε θέση να μεγιστοποιούν τις προσπάθειες και την προσφορά τους, προς όφελος των πολιτών. Η παραλιακή πόλη του Ζήνωνα, με τις δικές της ιδιαιτερότητες, αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Κύπρου και έχει γνωρίσει στο παρελθόν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης από την ανεξαρτησία της Κύπρου και μετά.

Η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας θα φιλοξενήσει τα Εξωτερικά Ιατρεία των ασθενών, το Φυσιοθεραπευτήριο, τη Βιβλιοθήκη. Θα φιλοξενήσει επίσης την Αίθουσα Διαλέξεων, το Σταθμό Νοσηλευτών, τα Τμήματα Αιμοκάθαρσης, της Μεσογειακής Αναιμίας, της Αιμοληψίας Εξωτερικών Ασθενών, την Τράπεζα Αίματος, τα Βιοκλινικά Εργαστήρια, υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους. Θα έχει δύο

συνδέσεις με το υφιστάμενο κτίριο και ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην αισθητική και αρχιτεκτονική του έργου, ούτως ώστε αυτή να είναι φιλική προς το περιβάλλον και να αναδεικνύεται σωστά η συνύπαρξη με το παλαιό κτίριο.

Οι εσωτερικές και εξωτερικές διαμορφώσεις των χώρων, έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι ασφαλείς προς τους ασθενείς και το προσωπικό καθώς επίσης να εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο όλος σχεδιασμός και η αναβάθμιση των υπηρεσιών στο νέο νοσοκομείο θα συμβάλουν ώστε και το νοσοκομείο Λάρνακας να γίνει ένα Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ήδη στο Υπουργείο Υγείας άρχισε η συζήτηση με συγκεκριμένη Ιατρική Σχολή για τη στέγαση της στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί εντός 36 μηνών και με την υλοποίηση του, αναμφίβολα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και αργότερα, με όλα τα συνεπαγόμενα οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία ευρύτερα.

.H Υπουργός Υγείας δρ. Ανδρούλλα Αγρότου και ο ο Γεν. Διευθυντής του Νοσοκομείου δρ. Ευάγγελος Ευαγγέλου, τόνισε ότι στη σημερινή εκδήλωση της πόλης του Ζήνωνα δεν μπορούσε να μην συμμετέχει η Πολιτεία και η ηγεσία του τόπου, μάλιστα με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο, εκ μέρους όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την κατάθεση του Θεμέλιου λίθου της νέας πτέρυγας.

Ευχαρίστησαν επίσης θερμά τους πρώην ΄Υπουργούς Υγείας δρ. Χρίστο Πατσαλίδη και δρ. Σταύρο Μαλά για το συνεχές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον τους μέχρις ότου καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός και η εφαρμογή τους για να αρχίσει η ανέγερση της νέας πτέρυγας.

Η πληθυσμιακή αυξητική τάση οδήγησε σε αύξηση του όγκου εργασίας του Νοσηλευτηρίου σ' όλα τα επίπεδα και ειδικότητες και γι' αυτό καθιστούσε την επέκταση ως επιτακτική ανάγκη.

Η νέα πτέρυγα προβλέπεται να είναι ένα σύγχρονο ανεξάρτητο κτίριο, πραγματικό στολίδι που θα κοσμεί την πόλη της Λάρνακας.

Θα έχει εμβαδόν 19700 τετρ. μέτρα, θα στοιχίσει €20 εκατομ. και θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ