2013-02-12 15:17:04
Φωτογραφία για Και το τριτοκομματικό καθεστώς το βιολί του…
Γράφει ο Καρανάσιος Γεώργιος

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση – κοινωνικά, αξιακά, θεσμικά, οικονομικά δεν υπάρχει κανένα δίχτυ κυβερνητικής προστασίας από κάτω για να σώσει την πτωτική της κατάσταση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τέλος του μήνα με αρχές Μαρτίου μας πληροφορούν, ότι θα έρθει η τρόικα να εξετάσει τον «ασθενή» που λαμβάνει εδώ και 3 χρόνια για τη γιατρειά του το λάθος «φάρμακο». Θα ερευνήσουν την πορεία του προϋπολογισμού και γενικότερα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (;).

Να γελάσεις, να κλάψεις, να βρίσεις… να αλλάξεις χώρα, πάντως το δούλεμα δεν αντέχεται με τίποτα με αυτό το τσίρκο στην πολιτική σκηνή.

Οι ειδήσεις που χειραγωγούνται από την διαπλεκόμενη μιντιοκρατία ( κυρίως από τα κανάλια ) σε καθημερινή βάση, δίνουν να καταλάβουμε, ότι, οι πολιτικοί οι οποίοι μας κυβερνούν, μας θεωρούν «χρήσιμους πελάτες» ( κάποιοι αμετανόητοι το επιδιώκουν και τώρα μανιωδώς ) και ως εύπλαστη ύλη στα παιχνίδια τους, για τη νομή της εξουσίας και όχι πολίτες αυτού του τόπου.


Συντηρούν ένα κλειστό ολιγαρχικό διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα με σταθερό πελατολόγιο, χρόνια τώρα, ανεξάρτητα από τη σύνθεση των κυβερνήσεων, κυρίως από την αδυναμία των πολιτών, να καταλάβουν, πώς λειτουργεί η «νομή της εξουσίας», πώς το διεφθαρμένο σύστημα βρίσκει θεσμικούς τρόπους, να διατηρείται και όταν δεν εξυπηρετείται με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, να το γράφει στα παλαιά του υποδήματα ( παράδειγμα, το Σύνταγμα κουρέλι ).

Επιπλέον, το χαμηλό πολιτιστικό, πολιτικό επίπεδο και η ανυπαρξία λαϊκού κινήματος, δυναμώνουν τη διαπλεκόμενη ολιγαρχία.

Τα αποτελέσματα αυτής της αντιδημοκρατικής τακτικής για την κοινωνία έχει σημαντικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο. Ενδεικτικά μερικές:

1.500.000 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι, μόλις το 26,8% είναι γραμμένο στα κιτάπια της εξουσίας. Η πραγματική ανεργία αγγίζει το 35% με άμεσες συνέπειες στα ασφαλιστικά ταμεία και στην ανασφάλιστη εργασία των 300 ευρώ, που μαζί με το περιβόητο κούρεμα των ταμείων διέλυσαν τα αποθεματικά των ταμείων.

300.000 λουκέτα, που συνεχίζεται το κλείσιμο επιχειρήσεων.

1.350.000 συμπολίτες μας συνταξιούχοι παίρνουν κάτω από 600 ευρώ. Πάνω από 40% είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων. Το 2013 θα γίνουν και άλλες περικοπές σε μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

700.000 νοικοκυριά ζητούν ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ, ενώ έρχονται νέοι επαχθείς φόροι και παλαιότεροι απλήρωτοι. 5.000.000 πολίτες ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας θα πληρώσουν την μαύρη τρύπα του κρατικού προϋπολογισμού.

2.000.000 συνάνθρωποί μας είναι κάτω από το όριο φτώχειας. Η θέρμανση γι’ αυτούς είναι απαγορευμένη στην εποχή του χειμώνα.

60.000 τον τελευταίο καιρό νέοι διώχτηκαν για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί στη ξενιτιά.

1 στους 6 θρέφεται με τα συσσίτια.

Οι εικόνες, που λογοκρίθηκαν από την κλειστή διαπλεκόμενη ολιγαρχία - από το ανεξάρτητο ΕΣΡ με τα υψωμένα χέρια συνανθρώπων μας, για μία σακούλα πορτοκάλια, κυκλοφόρησαν ανά την υφήλιο μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων, παρουσιάζοντας ένα λαό να βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση.

Το τριτοκομματικό καθεστώς, παρ’ όλα αυτά δείχνει ατάραχο, δεν ασχολείται με τη φτώχεια, την εξαθλίωση και με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των μελών του. «Νόμος», «Τάξη» και «κοινωνικός αυτοματισμός» είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, που σοκάρει μεν τον νοήμονα πολίτη, αλλά «συμμορφώνει» τον «πελάτη», γρήγορα και εύκολα.

Πέρα από τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, που προβάλλουν τα μίντια, ότι συναντήθηκαν και συζήτησαν τα κοινωνικά προβλήματα ( για το φαίνεσθαι ), η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα για τον εξαθλιωμένο πολίτη. Τα υψωμένα χέρια έδειξαν, ότι τα όρια αντοχής, αξιοπρέπειας και λογικής ξεπεράστηκαν.

Αντίθετα με την κατάντια των πολλών, οι υψηλές διπλές, τριπλές συντάξεις βουλευτών και αυτοδιοικητικών διατηρούνται. Δεν κόβουν κάποιες από τις συντάξεις τους, αλλά τις μειώνουν, όταν φυσικά αποφασισθεί η μείωση ( όταν θα είναι έτοιμο το μηχανογραφικό…), σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου ( 4093/12 ) θα είναι πολύ μικρότερη συγκρινόμενη με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας των κατώτερων συνανθρώπων μας.

Το ίδιο και με τη φορολόγησή τους. Πληρώνουν φόρο μόνο για το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης, όταν ο κάθε βουλευτής με όλα τα προνόμια υπολογισμένα στοιχίζει στο φορολογούμενο 20.000 ευρώ – προϋπολογισμός Βουλής. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίζεται.

Τα διορισμένα golden boys-girls από το τριτοκομματικό καθεστώς στην νέα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τις τρελές μικτές αποδοχές και τα προνόμια ( από 100.000 μέχρι 215.000 ευρώ ), είναι πρόκληση για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά.

Οι εξωχώριες, υπεράκτιες εταιρείες ( κοινώς offshore ), όπως είναι γνωστόν είναι ένας νόμιμος τρόπος διαφυγής πλούτου. Κατέχουν νόμιμα ακίνητα και πολυτελή στοιχεία για την αποφυγή της φορολόγησής τους και για το πόθεν έσχες.

Ο αριθμός των ελληνικών υπεράκτιων εταιριών ( 18.000 περίπου ) στο παγκόσμιο σύνολο ( αντιστοιχεί το 5% ), ένας πολύ μεγάλος αριθμός για τα ελληνικά δεδομένα.

Μέσω αυτών των 18.000 εταιρειών νόμιμης φοροδιαφυγής, γίνεται ένας τζίρος 500 δις Ευρώ. Εκτιμάται ακόμη από το ξένο τύπο, ότι οι έλληνες έχουν περισσότερα από 25 δις Ευρώ σε εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς, δηλαδή, πάνω από το 14% του συνόλου των καταθέσεων ( υπολογίζονται σε 170 δις ) στις εδώ τράπεζες.

Η τριτοκομματική κυβέρνηση συνεχίζει και εδώ το παλιό βιολί της. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, δεν ελέγχει τους «χορηγούς της» με αποτέλεσμα να χάνονται δις για το δημόσιο ταμείο.

Οι έλληνες εφοπλιστές - το ελληνικό επίτευγμα του εφοπλισμού, από την άλλη, με τις 70 φοροαπαλλαγές, κατατάσσει την μικρή Ελλάδα στο 16% της παγκόσμιας ναυτιλίας και σε ορισμένες κατηγορίες πλοίων πάνω από το 20% ( στοιχεία Allied Shipbroking ). Όλο αυτό το επίτευμα αποδίδει σήμερα στον κρατικό προϋπολογισμό λιγότερο από όσα αποδίδουν τα παράβολα που πληρώνουν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι.

Τον Ιανουάριο του 2013, οι έλληνες εφοπλιστές αύξησαν τις αγορές πλοίων αγοράζοντας 30 πλοία από 13 το αντίστοιχο διάστημα του 2012, με κόστος 357,110 εκατομμύρια δολάρια, συναγωνιζόμενοι τα τελευταία χρόνια τους κινέζους εφοπλιστές.

Η τριτοκομματική κυβέρνηση αφήνει και εδώ, στο απυρόβλητο της φορολόγησης τους Έλληνες εφοπλιστές, με τις σημαίες ευκαιρίας, με τις ναυτιλιακές offshore, με τα πολλαπλά γραφεία ανά τον κόσμο, με τις μηδενικές εισφορές στο ΝΑΤ, αφετέρου αδιαφορεί για τα νησιά της άγονης γραμμής.

Τα έσοδα και αυτά έπιασαν πάτο. Στο 7% κάτω από τους προβλεπόμενους στόχους. Οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων προ των πυλών. Η διαφθορά έχει αυξηθεί και η Ελλάδα βρίσκεται στην χαμηλότερη θέση στον κατάλογο αναφορικά με τη διαφάνεια.

Τι να πρωτογραφτεί από τα επιτεύγματα των ολιγαρχών, που σώζουν την Ελλάδα κάθε λίγο. Ότι θα απαγορευτούν οι απεργίες, ότι οι νέοι μας είναι «αδρανείς», ότι διέλυσαν την Υγεία, ότι ρουσφετολογούν με τους κολλητούς, ότι αν υπάρξει υστέρηση εσόδων, θα ξαναγίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων από τα γνωστά υποζύγια, ότι νέα μέτρα έρχονται από 2 μέχρι 4 δις, ότι δεν μπορούν να πάρουν τα 35 δις από 7.000 οφειλέτες με τεράστιες περιουσίες εδώ και έξω, ότι 600.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα χάσουν τα απομείναντα εργασιακά δικαιώματα, ότι θα πληρώνουν και οι φοιτητές φόρο, κ.ά.

Μόνο οι συλλογικές και δυναμικές παρουσίες του λαού μπορούν να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ