2013-02-12 18:25:44
Φωτογραφία για Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΔΥΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ ΚΑΙ... ΠΑΟ
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος μιλάει στο Onsports για το θέμα που προέκυψε με την υπόθεση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και την εμπλοκή της τελευταίας στιγμής, για το πώς ζει την παρουσία του στη Γερμανία και τη Δυναμό Δρέσδης, ενώ κάνει και τον απολογισμό της τριετούς θητείας (2008-2011) στον Ολυμπιακό.

Ο 23χρονος μέσος ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξε κάτι αναφορικά με το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού», αλλά δεν αποκλείει τίποτα στο μέλλον, για το οποίο όπως λέει θα αποφασίσει το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα.

Στόχος του νεαρού άσου, πάντως, είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό, δηλώνοντας πως οι αρμόδιοι στο ελληνικό πρωτάθλημα αδυνατούν να κρατήσουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φεύγουν έξω με την πρώτη ευκαιρία λόγω των καλύτερων συνθηκών που υπάρχουν εκτός Ελλάδας.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, θεωρεί ότι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα εκεί, εκφράζει το παράπονό του για την εμπιστοσύνη που δεν του δόθηκε στο λιμάνι, αλλά κάνει και την αυτοκριτική του λέγοντας ότι ίσως φταίει και ο ίδιος που δεν είχε καλύτερη πορεία στον Πειραιά.


Είσαι ένας από τους Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Πώς είναι αυτή η εμπειρία σου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο; Είσαι ευχαριστημένος;

«Ναι. Όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό και αυτό ίσχυε και για μένα. Το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε. Ανέκαθεν ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Είμαι χαρούμενος που το κατάφερα και ελπίζω να μείνω για αρκετά χρόνια εκτός Ελλάδας».

Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε σενάριο που σε ήθελε μια ανάσα από τη μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό «Είχα έρθει Αθήνα για προσωπικές δουλειές. Δεν ξέρω πως προέκυψε το θέμα με τον Παναθηναϊκό. Αυτά είναι πράγματα που χειρίζεται ο μάνατζέρ μου, στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Μέχρι εκεί».

Τελικά, είχες μείνει ελεύθερος ή όχι από τη Δυναμό Δρέσδης, όπως γράφτηκε;

«Δεν ξέρω γιατί γράφτηκε αυτό. Εγώ ήρθα για δύο μέρες στην Αθήνα γιατί είχα να τακτοποιήσω κάτι δουλειές. Από ό, τι βλέπεις ακόμη στην ομάδα είμαι, δεν έχω μείνει ελεύθερος!».

Το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στον Παναθηναϊκό πώς θα το έβλεπες;

«Για να πω την αλήθεια δεν είναι κάτι που έχω σκεφτεί. Όπως είπα και πριν, ήταν άλλοι οι λόγοι που βρέθηκα στην Αθήνα και όχι για κάποια μεταγραφή. Ήμουν παίκτης της Δυναμό Δρέσδης, οπότε δεν είχα κάτι να σκεφτώ, αν θα γινόμουν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό».

Πάντως, θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Ούτε αυτό το έχω σκεφτεί. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου. Έχω ακόμη τέσσερις μήνες συμβόλαιο και το καλοκαίρι θα αποφασίσω για το μέλλον μου».

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά σου στη Γερμανία. Είναι καλύτερα τα πράγματα για σένα από την πρώτη;

«Την πρώτη χρονιά ήταν πολύ καλύτερα για μένα. Η δεύτερη σεζόν μου εδώ δεν πήγε τόσο καλά από την άποψη των συμμετοχών που είχα. Έκανα καλά παιχνίδια, αλλά δεν πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής. Τώρα αλλάξαμε προπονητή και θα δούμε πως θα πάει ο δεύτερος γύρος».

Η Δυναμό Δρέσδης φέτος δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο πέρσι που τερμάτισε ένατη και παλεύει για την παραμονή της στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

«Έχουμε μείνει κάποιους βαθμούς μακριά από την απευθείας παραμονή και είμαστε δεύτεροι από το τέλος. Αν βγούμε τρίτοι από το τέλος θα δώσουμε παιχνίδι με τον τρίτο από την τρίτη κατηγορία. Λογικά θα παίξουμε αυτό το ματς».

Αυτόν τον ενάμιση χρόνο έχεις μάθει παραπάνω πράγματα που θα σε βοηθήσουν για τη μετέπειτα καριέρα σου;

«Σίγουρα. Έχω δει πώς λειτουργούν εδώ τα πράγματα στη Γερμανία και ξέρω πώς σκέφτονται τώρα οι Γερμανοί. Έχω μάθει και λίγο τη γλώσσα και έχω γνωρίσει έναν άλλον τρόπο ζωής».

Ποδοσφαιρικά πώς σε έχει βοηθήσει η παρουσία σου στη Δυναμό Δρέσδης;

«Έχω ωριμάσει πολύ περισσότερο από ό, τι θα ωρίμαζα στην Ελλάδα. Στη Γερμανία είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Σε κάθε προπόνηση ο καθένας δουλέυει με τον εαυτό του και δίνει το 100%. Είναι μεγάλες οι διαφορές συγκριτικά με την Ελλάδα».

Τα τελευταία χρόνια πηγαίνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες παίκτες να αγωνιστούν στη Γερμανία. Ποια είναι η αντιμετώπισή τους; Η δική σου αντιμετώπιση ποια είναι; Από τους φιλάθλους, τους συμπαίκτες σου, τους προπονητές και τους ανθρώπους της ομάδας...

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην ομάδα, όλοι με αγκάλιασαν και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, καμιά φορά υπάρχει η καζούρα για αυτά που γίνονται στην Ελλάδα και λένε ότι δεν έχουμε λεφτά, αλλά αυτά είναι στα όρια της πλάκας».

Η παραγωγή Ελλήνων ποδοσφαιριστών αυξάνεται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό και εσύ ήσουν ένας από αυτούς που αποχώρησες από το ελληνικό πρωτάθλημα...

«Είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους που κάνουν κουμάντο στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί με την πρώτη ευκαιρία οι Έλληνες ποδοσφαιριστές φεύγουν στο εξωτερικό. Δεν μπορούν να κρατήσουν τους Έλληνες παίκτες. Αυτό είναι κακό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ο κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του και οι καταστάσεις στο εξωτερικό είναι σαφώς καλύτερες από την Ελλάδα αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι τα πράγματα».

Αν και είσαι νεαρός ακόμη, μόλις 23 χρονών, θα μπορούσες να κάνεις έναν απολογισμό της μέχρι τώρα καριέρας σου; Από τον Ηρακλή, στον Ολυμπιακό και τώρα στη Δυναμό Δρέσδης.

«Από τον Ηρακλή έφυγα νωρίς, όταν ακόμη ήμουν 19 χρονών. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό, όπου έμεινα για τρία χρόνια. Μπορούσα να πάω καλύτερα στον Ολυμπιακό. Δεν έτυχε να έχω την εμπιστοσύνη από τους προπονητές. Ίσως έφταιξα και εγώ σε κάποια πράγματα. Μετά πήρα την απόφαση να πάω στο εξωτερικό. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου. Το παλεύω και συνεχίζω για να δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει».

Τι είναι αυτό που ονειρεύεσαι, όμως, να κάνεις; Ποιος είναι ο στόχος σου;

«Στόχος μου είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό όσα περισσότερα χρόνια μπορώ και κάποια στιγμή να κληθώ ξανά στην Εθνική ομάδα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ