2013-02-12 18:15:14
Φωτογραφία για Στο εδώλιο π.δήμαρχος Βόλου για... εικονικά έργα...!!!
Για κακουργηματική απιστία παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κ. Μήτρου και ο τότε αντιδήμαρχος και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης, με βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, το οποίο περιγράφει με λεπτομέρειες τον   τρόπο με τον οποίο έκαναν δεκάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις από το «παράθυρο», δήθεν για να απασχοληθούν σε έργα, που αποδείχτηκαν «μαϊμού».

Μαζί τους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας θα καθίσουν και τρεις υπάλληλοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και Μελετών – Κατασκευών και Ανάπτυξης Βόλου (ΔΕΜΕΚΑΒ).

Ο επί 8 χρόνια (1999-2006) δήμαρχος Βόλου και το τότε δεξί του χέρι κατηγορούνται ότι προχώρησαν στις προσλήψεις 60-70 ατόμων με όχημα την «αμαρτωλή» προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Βόλου, ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΜΕΚΑΒ, που υπέγραψαν στη δεύτερη τετραετία της θητείας τους.


Οι προσλήψεις έγιναν από τη ΔΕΜΕΚΑΒ για να παρακαμφθεί ο «σκόπελος» του νομοθετικού περιορισμού προσλήψεων προσωπικού από τον δήμο.

Βάσει της σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έκαναν δήθεν έργα αποκατάστασης οδοστρωμάτων, επισκευών πεζοδρομίων, συντήρησης δενδροστοιχιών κ.ά., τα οποία ωστόσο ήταν εικονικά και ποτέ δεν εκτελέστηκαν.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος συνέτασσε τους πίνακες των έργων-μαϊμού και τους κατέθετε προς έγκριση στην επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης, στην οποία πρόεδρος ήταν ο δήμαρχος! Εκεί, οι δύο μαζί συνυπέγραφαν και ενέκριναν την καταβολή ποσών, γνωρίζοντας πως αντιστοιχούσαν σε εικονικά έργα  
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ