2013-02-12 22:13:37
Φωτογραφία για Σε ποια χώρα νομίζει ότι ζει ο κ.Μέργος...???
Πολιτικό σάλο, κι ένα ακόμη αυτογκόλ για την κυβέρνηση, έχει προκαλέσει η δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, σχετικά με τον κατώτατο μισθό. 

Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, ο κ.Μέργος είπε ότι «το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός παραμένει υψηλός και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Ουσιαστικά, δηλαδή, ο γενικός γραμματέας του βασικού υπουργείου της κυβέρνησης θεωρεί πως τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού είναι πολλά και πρέπει να μειωθούν;

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε “αδειάζει” τον κ. Μέργο, ξεκαθαρίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.

«Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat» προστίθεται στην ανακοίνωση.


Ανάλογη ήταν και η δήλωση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ο οποίος τόνισε ότι “ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος”.

Ωστόσο, σε νεότερη  δήλωσή του  ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζει ότι: «Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης. Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις».

Δεν πρέπει να παίζουν όμως με αυτά τα πράγματα στην κυβέρνηση, ειδικά όταν τους ακούνε άνθρωποι που ζουν με 400 ευρώ το μήνα και είναι κι ευχαριστημένοι γιατί έχουν και δουλειά. Κι άλλωστε, πώς θα βγει η χώρα από την ύφεση αν κάποιοι μεθοδεύουν νέες μειώσεις μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας;

  antinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ