2013-02-13 10:48:03
Φωτογραφία για Συρία: Αεροπορική βάση στα χέρια των ανταρτών
Συνεχίζουν την προέλαση τους οι αντάρτες στο βορρά της Συρίας, καθώς κατέλαβαν μετά από σφοδρή μάχη την αεροπορική βάση Αλ-Τζαρά κοντά στο Χαλέπι Οι αντικαθεστωτικοί βρήκαν για πρώτη φορά άθικτα μαχητικά αεροσκάφη και βόμβες, που διακρίνονται σε ερασιτεχνικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος στη Δαμασκό, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιχείρησε να υποβαθμίσει τη στρατιωτική επιτυχία των ανταρτών υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία μικρή βάση με παροπλισμένα αεροσκάφη, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιείτο ως ορμητήριο για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

«Αεροσκάφη MiG βρίσκονται πλέον στα χέρια μας και εδώ βλέπετε τα πυρομαχικά» ακούγεται να λέει ένας εκ των μαχητών που βιντεοσκόπησε τα επινίκια, ενώ στη συνέχεια οι αντάρτες πέφτουν στα γόνατα και προσεύχονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν χθες οι αντικαθεστωτικοί είχαν πετύχει άλλη μία στρατηγικής σημασίας νίκη στην εξέγερση κατά του Προέδρου Άσαντ, καταλαμβάνοντας το υδροηλεκτρικό φράγμα Τάμπκα, το μεγαλύτερο στη Συρία, εξασφαλίζοντας έτσι τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη χώρα, αλλά και αποθέματα πόσιμου νερού.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την κατάληψη της αεροπορικής βάσης:
exelixeis.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ