2013-02-13 12:08:03
Φωτογραφία για Τερματίζεται η απεργία των οικοδόμων στη Κύπρο
Υπεγράφη απόψε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η καταρχήν συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία.

Η συμφωνία που έχει ισχύ μέχρι την 30η Ιουνίου 2014, διαλαμβάνει ζητήματα μισθολογικού κόστους και εισάγει μηχανισμούς για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού στην οικοδομική βιομηχανία.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της υπογραφής, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ανακοινώνοντας την υπογραφή της συμφωνίας και ευχαριστώντας τα συμβαλλόμενα μέρη, σημείωσε τα ακόλουθα:

«Καταλήξαμε σε μία συμφωνία η οποία ικανοποιεί τις δύο πλευρές. Ο δικός μας ο ρόλος ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όλες αυτές τις μέρες, αφού ακούσαμε και τις ανησυχίες και τις προτεραιότητες των δύο πλευρών, ήταν να δώσουμε ένα κείμενο συμφωνίας το οποίο να αφορά και τα ζητήματα του μισθολογικού κόστους στην οικοδομική βιομηχανία, αλλά ταυτόχρονα να απαντά και στην ανάγκη να εφαρμόσουμε κάποιους μηχανισμούς μέσα από τη Βεβαίωση Έναρξης Απασχόλησης Μισθωτού που εισάγεται με βάση τη συμφωνία, που είναι το ειδικό έντυπο που χρησιμοποιείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έτσι που να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού στην οικοδομική βιομηχανία.

Πιστεύω ότι μέσα από τη συμφωνία, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς μία κοινή προσπάθεια
. Μία προσπάθεια, η οποία στοχεύει στο να στηρίξει τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της οικοδομικής βιομηχανίας με κοινό στόχο να έρθουν καλύτερες μέρες για αυτή τη βιομηχανία. Έχει αποδειχθεί ότι μέσα από την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία, αξιοποιώντας το σύστημα εργασιακών σχέσεων, μπορεί και μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, να βρίσκουμε εκείνες τις λύσεις που να προχωρούν τις εργασιακές σχέσεις ένα βήμα πιο μπροστά.

Για ακόμα μία φορά εκφράζω τις ευχαριστίες μου και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σας σε αυτή την προσπάθεια».

Τη συμφωνία υπέγραψε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, και οι γ.γ. των συντεχνιών των οικοδόμων της ΠΕΟ και της ΣΕΚ.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Fashion trend: Η ρομαντική δαντέλα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Fashion trend: Η ρομαντική δαντέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ