2013-02-13 14:40:02
Φωτογραφία για ΚΙΡΙΛΕΝΚΟ : ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ...
Ο Αντρέι Κιριλένκο αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας το 2012 από τη FIBA, ο ίδιος όμως θεωρεί ότι το βραβείο άξιζε εξίσου ο Έλληνας γκαρντ, μαζί με τους Πάρκερ και Γκασόλ.

Ο παίκτης της Μινεσότα, πλέον, έγινε μόλις ο τρίτος μπασκετμπολίστας που κατάφερε να κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά τον Νοβίτσκι και τον Γκασόλ.

Ωστόσο θεωρεί πως οι συγκρίσεις σε ένα ομαδικό άθλημα μεταξύ μεμονωμένων αθλητών είναι δύσκολη και απέδωσε στον Σπανούλη τα εύσημα για την περσινή χρονιά:

«Το να καθορίσεις ποιος είναι ο καλύτερος σε ένα ομαδικό σπορ είναι πολύ δύσκολο. Πώς μπορώ να συγκριθώ με τον Πάρκερ, τον Νοβίτσκι και τον Σπανούλη; Η απόφαση είναι αρκετά υποκειμενική, αλλά φυσικά με κολακεύει».

Όσο για το ποιον θα επέλεγε εκείνος ως καλύτερο μπασκετμπολίστα για το 2012 είπε:

«Θα διάλεγα τρεις. Τον Σπανούλη, τον Πάρκερ και τον Γκασόλ. Ο Σπανούλης πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι όλη τη χρονιά και τον οδήγησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ο Πάρκερ από την άλλη είναι πολύ υποτιμημένος παίκτης. Για μένα είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στον κόσμο. Συνέχισε να οδηγεί τους Σπερς από νίκη σε νίκη, παρότι ο Ντάνκαν και ο Τζινόμπιλι είναι τραυματίες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ