2013-02-13 19:10:03
Φωτογραφία για Γαλλία: Φόβοι για εκτροχιασμό δημοσίου χρέους
Βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες θα πρέπει να κάνει η Γαλλία για να μη χάσει το στόχο του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, όπως προειδοποίησε... το ελεγκτικό όργανο της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο (Cour des Comptes) της Γαλλίας, αναφέρει σε έκθεσή του ότι οι προβλέψεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ για την ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες και λόγω της μείωσης των φορολογικών εσόδων είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

«Η Γαλλία παραμένει ακόμα σε τέτοιο επίπεδο ώστε το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί το 2013, ξεπερνώντας το 90% του ΑΕΠ και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2014 και το 2015» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ντιντιέ Μιγκό.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί 60 δισ. ευρώ σε περικοπές δαπανών για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά ο κ. Μιγκό είπε αυτά έχουν καθοριστεί μόνο εν μέρει. Παραθέτοντας πολλά παραδείγματα, το συνέδριο τόνισε στην έκθεσή του ότι οι σημαντικές περικοπές είναι «απολύτως συμβατές με τη βελτίωση της ποιότητας» των δημόσιων οικονομικών και υπηρεσιών της Γαλλίας.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ