2013-02-13 19:14:03
Φωτογραφία για Ν. Νικολόπουλος: Το έθνος και η πατρίδα πάνω από κομματικές διαφορές
από το Γραφείο Τύπου

Εισήγηση ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ στο προσυνέδριο των ΑΝΕΛ στην Θεσσαλονίκη “Εξωτερική πολιτική – Εθνική άμυνα” Κυρίες και κύριοι, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Εδώ στη Θεσσαλονίκη, που χτυπάει η καρδιά και το μυαλό της Μακεδονίας, πραγματοποιείται σήμερα το προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την εθνική πολιτική της χώρας, σε μια ιδιαίτερη και πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Εκφράζω την ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι κοντά σας και συμμετέχω σε αυτή την προσυνεδριακή ζύμωση, εκπροσωπώντας το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, το οποίο από την αρχή κιόλας της δημιουργίας του τόνισε την ανάγκη χάραξης μιας νέας πολιτικής στρατηγικής στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας, όπου το έθνος και η πατρίδα μπορούν να τεθούν υπεράνω οποιαδήποτε άλλης πολιτικής και κομματικής διαφοράς και μία νέα μεγάλη πατριωτική συμμαχία μπορεί να δημιουργηθεί με στόχο την απαγκίστρωση από το μνημόνιο και την πολιτική της υποτέλειας.


Αυτή είναι άλλωστε μία βασική πεποίθηση που μοιραζόμαστε με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, χωρίς εγωισμούς και τις κομπορρημοσύνες πολιτικών που παριστάνουν τους ελέω Θεού Σωτήρες, προκρίνει επίσης την ανάγκη μιας τέτοιας πλατιάς συμμαχίας των πολιτικών δυνάμεων που δεν παίζουν τα παιχνίδια της ντόπιας και ξένης διαπλοκής, ώστε η Ελλάδα να ξαναπεράσει στα χέρια των Ελλήνων.

Γιατί η Ελλάδα σήμερα δεν είναι στα χέρια των Ελλήνων, φίλες και φίλοι!

Και από αυτό το σημείο νομίζω πως μπορώ ξεκινήσω την πολύ σύντομη παρουσίαση κάποιων βασικών σκέψεων πάνω στα θέματα του σημερινού προσυνεδρίου και ιδιαίτερα στο μείζον θέμα της εξωτερικής – εθνικής την λέω εγώ – πολιτικής.

Στην Ελλάδα σήμερα λοιπόν, δεν έχουμε εξωτερική πολιτική. Δεν έχουμε εθνική πολιτική και δεν μπορούμε να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε καμία εθνική γραμμή!

Λυπάμαι που το λέω τόσο κατηγορηματικά, αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Γιατί στον σημερινό κόσμο, η εθνική ανεξαρτησία, αν δεν προϋποθέτει, τουλάχιστον είναι απόλυτα συνυφασμένη με την οικονομική ανεξαρτησία.

Σπίτι που το χρωστάς, δεν είναι κατ’ ουσίαν δικό σου.

Κατά συνέπεια, στην Ελλάδα που οι πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου στην αρχή και του Αντώνη Σαμαρά σήμερα, έδεσαν πισθάγκωνα σε οικονομικούς ζυγούς, δεν υπάρχει εθνική ανεξαρτησία.

Και αυτό το βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα και σχεδόν σε κάθε έκφανση της ζωής μας.

Στην Ελλάδα του 2013 δεν μπορούμε ούτε τις αμυντικές δαπάνες μας να λογαριάσουμε, ούτε το πόσα περιπολικά θα αγοράσουμε, ούτε καν πόσο πετρέλαιο θα βάλουμε στα σχολειά μας!

Πόσο μάλλον, να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις μεγάλες εθνικές θέσεις στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής Κυρίες και κύριοι,

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουν ότι η συζήτηση στην σημερινή Ελλάδα, υπό τις παρούσες συνθήκες, για εθνική πολιτική, είναι μια συζήτηση χωρίς νόημα και σκοπό.

Γι’ αυτό και τονίζουν την ανάγκη μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής, επισημαίνοντας πως αυτή η πολιτική στροφή και η ανάθεση των τυχών της χώρας σε νέες δυνάμεις, θα πρέπει να συνδυαστεί με μία βαθιά τομή στην αντίληψη που επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες περί εθνικής πολιτικής.

Και τι εννοώ:

Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα σήμερα να σας μιλήσω με συνθήματα.

Να επαναλάβω, για παράδειγμα, ότι επουδενί δεν μπορεί να γίνει δεκτή ονομασία των Σκοπίων που να εμπεριέχει ως συνθετικό την λέξη «Μακεδονία».

Να ξαναπώ για την ανάγκη που υπάρχει, η χώρα μας να ανακηρύξει ΑΟΖ και να προχωρήσει σε οριοθέτησή της, εκμεταλλευόμενη τις διεθνείς ισορροπίες, προκειμένου να εξορύξει πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Να σημειώσω την μείζονα εθνική σημασία που έχει η μετατροπή της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο και πόσο πολύτιμοι μπορεί να είναι οι αγωγοί φυσικού αερίου που θα συνδέσουν την Ρωσία με την Ευρώπη.

Εννοείται ότι όλα όσα ανέφερα, και πολλά άλλα ακόμα, αποτελούν ακλόνητες πεποιθήσεις, και όχι μόνο των Ελλήνων Χριστιανοδηοκρατών, αλλά και πολλών άλλων.

Ωστόσο, τι νόημα έχουν αυτά, όταν δεν μπορούν να υποστηριχθούν σοβαρά στην διεθνή σκακιέρα από έναν λαό που έχει γονατίσει από την φτώχεια και την ανεργία;

Τι νόημα έχουν, όταν στα σχολεία τα παιδιά μας διδάσκονται ότι στην Σμύρνη πνίγηκαν κάποιοι Έλληνες το ’22 λόγω… συνωστισμού; Τι νόημα έχουν όταν στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων πουλιόνται πορτοκάλια Αργεντινής και κάλτσες Ταιβάν;

Για ποιά εθνική πολιτική να μιλήσουμε άραγε σήμερα εδώ, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, όταν σε λίγο οι Μακεδόνες θα βλέπουν Τούρκους και Βούλγαρους επιχειρηματίες να εκμεταλλεύονται τα καλύτερα «φιλέτα» της ελληνικής γης;

Θέλω να πω, φίλες και φίλοι, ότι αυτό που αποκαλείται εθνική πολιτική είναι η συνισταμένη όλων των άλλων πολιτικών και αυτές οφείλει να εξυπηρετεί στο αέναο διεθνές διπλωματικό «παιχνίδι».

Χρειαζόμαστε εθνική πολιτική στην οικονομία, εθνική πολιτική στην ενέργεια, εθνική πολιτική στην Παιδεία, εθνική πολιτική στους κανόνες της αγοράς, εθνική πολιτική σε όλα τα επίπεδα!

Και σήμερα, δυστυχώς, δεν έχουμε τίποτα…

Να, για παράδειγμα:

Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε το σχέδιο «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αν ρωτήσετε τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας, ποια εθνική σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συγχώνευση και η μετακίνηση σχολών και τμημάτων, δεν θα πάρετε καμία απάντηση.

Γιατί το συγκεκριμένο σχέδιο δεν εξυπηρετεί καμία εθνική σκοπιμότητα. Είναι μόνο ένα απλό και πρόχειρο σχέδιο λογιστικού συμμαζέματος, στα πλαίσια του μνημονίου, με κάποια σούρτα – φέρτα σχολών και τμημάτων, για να έχει το επίχρισμα κάποιας αναδιάρθρωσης.

Και τίποτα παραπάνω!

Αν λοιπόν, μέτρο της κάθε πολιτικής απόφασης και δράσης δεν είναι το εθνικό συμφέρον, τότε δεν υπάρχει εθνική πολιτική, δεν υπάρχει εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει μπούσουλας στην χώρα!

Αυτό ζούμε σήμερα και αυτό θέλουμε να αλλάξει.

Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα, αλλά δεν θέλω να κουράσω. Άλλωστε, είναι τόσο ευρύ το πεδίο του σημερινού προσυνεδρίου, κάθε ενότητα του οποίου θα μπορούσε να γεμίσει τόμους τοποθετήσεων και απόψεων.

Γι’ αυτό και επέλεξα να σας παρουσιάσω μόνο μία δομική, σχεδόν αξιωματική για εμάς, τους Χριστιανοδημοκράτες, αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να επέλθει ώστε να σταματήσει να αποτελεί η Ελλάδα ένα «κλωτσοσκούφι» των διεθνών συμφερόντων και των εκάστοτε ισχυρών του πλανήτη.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του σημερινού προσυνεδρίου, που αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολιτικού φορέα με συγκεκριμένο και ανανεωτικό πρόγραμμα.

Είμαι σίγουρος πως το υλικό που θα προκύψει, θα αποτελέσει πολύτιμη πρώτη ύλη για την Ελλάδα του αύριο.

Μια καλύτερη Ελλάδα, πιο περήφανη και πιο αισιόδοξη. Γεμίστε την «φαρέτρα» του Πάνου του Καμμένου με ιδέες, σκέψεις και προτάσεις, που θα τις χρησιμοποιήσει για το χτίσιμο ενός νέου τόπου.

Γιατί, είμαι βέβαιος πως ο παλιός κόσμος καταρρέει.

Η πολιτική των προεκλογικών πυροτεχνημάτων που εξελίσσονται σε μετεκλογικές πυρκαγιές για τον λαό, φτάνει στο τέλος της.

Το βλέπετε και το ζείτε:

Η συγχορδία της συγκυβέρνησης, κάθε μέρα χάνει και από μία χορδή, όσο και αν προσπαθούν να την στηρίξουν τα φερέφωνα της διαπλοκής.

Για όλους εμάς, όμως, που επιλέξαμε να σταθούμε κόντρα στον τυφώνα, δεν μας νοιάζουν αυτοί.

Μας νοιάζει να φτιάξουμε από τώρα το σχέδιο για την νέα πατρίδα, που θέλουμε με περηφάνια να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Και αυτό το σχέδιο φτιάχνουμε, μαζί.

Οι πολιτικές δυνάμεις του μέτρου και του πάθους για την Ελλάδα και την δημοκρατία, μπορούν να ενωθούν.

Και πιστεύω πως θα το κάνουν.

Το είπα και χθες στην Κοζάνη:

Μια νέα «φιλική εταιρεία» φτιάχνεται και η ώρα της λευτεριάς κοντοζυγώνει.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ