2013-02-14 03:28:03
Φωτογραφία για Χύθηκε αίμα στρατιωτών σε συγκρούσεις με τη Farc
Τουλάχιστον επτά στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν την Τετάρτη στη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές... αυτονομιστικής μαρξιστικής οργάνωσης στην Κολομβία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Οι συγκρούσεις με μέλη των «Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας» (Farc) σημειώθηκαν στην επαρχία Κακέτα στο νότιο τμήμα της χώρας, την ίδια στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, η οποία θα τερματίσει την πολυετή διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Για περισσότερα από 50 χρόνια η Farc διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά της εκάστοτε κεντρικής κυβέρνησης, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αναδιανομή των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο κυβερνητικός στρατός ενημερώθηκε για μια σχεδιαζόμενη επίθεση στο χωριό του Σαν Αντόνιο ντε Γκετούτσα. Ομάδα στρατιωτών επιχείρησε να αποτρέψει τα σχέδια των ενόπλων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κρούσμα βίας μετά τη λήξη της μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρύξει η οργάνωση.

Η Μπογκοτά είχε αρνηθεί να συμπράξει στην εκεχειρία, υπογραμμίζοντας δια στόματος του προέδρου της χώρας, Juan Manuel Santos, πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξει πλήρης αφοπλισμός της οργάνωσης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ