2013-02-14 03:17:03
Φωτογραφία για Mercedes Benz A45 AMG : Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση της A-Class
Όπως συμβαίνει με κάθε αυτοκίνητο που έχει το αστέρι στο καπό του, έτσι και η A-Class απέκτησε το συνοδευτικό αρκτικόλεξο AMG.

Όπερ σημαίνει πως τετρακύλινδρο, 2λιτρο μοτέρ, υπερτροφοδοτούμενο το οποίο αποδίδει 360 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 45.5 kgm ροπής στις 5.000 σ.α.λ.

Η μικρότερη AMG στην γκάμα της Mercedes-Benz χρειάζεται μόλις 4.6sec για να ολοκληρώσει την διαδικασία των 0-100 km/h και η ηλεκτρονική της ταχύτητα περιορίζεται ως είθισται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η ισχύς του κινητήρα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων Speed Shift DCT 7-Speed. Το συγκεκριμένο κιβώτιο της AMG διαθέτει τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας και Race Start.

Για την ακινητοποίηση της A45 AMG φροντίζουν τέσσερα αεριζόμενα δισκόφρενα, ενώ υπάρχει φυσικά και τελευταίας γενιάς ESP με τρία set up.

Όσον αφορά την εμφάνισή της, η A45 AMG είναι αισθητά διαφοροποιημένη από τις απλές A-Class
. Στην μάσκα εμπρός υπάρχουν δύο μεγάλες χρωμιωμένες γρίλιες και μεγάλες εισαγωγές αέρα στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Πίσω ο προφυλακτήρας είναι επίσης ανασχεδιασμένος και στις δύο άκρες του διαθέτει τις δύο τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης. Όσον αφορά τις ζάντες, αυτές είναι 19 ιντσών σε μαύρο χρώμα. Οι καθρέφτες είναι μαύροι, ενώ προαιρετικά θα μπορούν να είναι ντυμένοι με ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι κόκκινες πινελιές σε αεραγωγούς καθώς και το κόκκινο χρώμα στις ραφές αλλά και στις ζώνες ασφάλειας. Ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός διαφοροποιημένος, από αυτόν των απλών εκδόσεων, το τιμόνι έχει αλκαντάρα και το ταμπλό είναι επενδεδυμένο από ανρθακονήματα. Ιδιαίτερος είναι και ο σχεδιασμός του επιλογέα ταχυτήτων, ο οποίος θυμίζει joystick, ενώ τα καθίσματα είναι μπάκετ.

Η A45 AMG θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από το καλοκαίρι.

peritroxon.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ