2013-02-14 05:03:02
Φωτογραφία για Διαβουλεύσεις κυβέρνησης-συνδικάτων στην Κροατία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαβούλευση της κροατικής κυβέρνησης και των εργατικών συνδικάτων της χώρας για την τελική μορφή του νομοσχεδίου που θα αλλάξει την "εικόνα" της αγοράς εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Συνταξιοδοτικού Συστήματος Μιράντο Μρσιτς.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο νέος εργασιακός νόμος αναμένεται να υιοθετηθεί το β' εξάμηνο του 2013 και πρόσθεσε ότι ο υφιστάμενος "δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας".

Ο νέος νόμος εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την απασχόληση και την προστασία των εργαζομένων, καθώς θα θέσει αυστηρότερους περιορισμούς σε ζητήματα που σχετίζονται με την απόλυση υπαλλήλων και θα καταστήσει περισσότερο σαφή τα κριτήρια και τους όρους πρόσληψης εργαζομένων.

Ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των 370.000 ανέργων, ο κ. Μρσιτς είπε ότι η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας ξεκίνησε το 2008, όταν η χώρα απώλεσε περισσότερες θέσεις εργασίας, σε σχέση μ' αυτές που δημιούργησε. Τον τελευταίο χρόνο - πρόσθεσε - περισσότερα από 170.000 άτομα κατάφεραν να βρουν δουλειά μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΗΖΖ).

Ωστόσο, υπογράμμισε, περισσότερες θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργηθούν για να καλυφθεί το κενό των θέσεων που απωλέσθηκαν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης και έπειτα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ